Західний кордон посилено всюдихідними тепловізійними комплексами

НАЗАД
17 вересня 2020 12:21

Апаратура дає можливість виявляти осіб на відстані у понад 4 кілометри, а транспортні засоби – за 12 кілометрів від місця несення служби.

Для підвищення надійності та ефективності охорони кордону Держприкордонслужба України постійно працює над покращенням озброєння, впровадженням нових зразків технічних засобів. Так, нещодавно за проєктом «Удосконалення системи спостереження на українсько-польському кордоні (Південний сектор)», Львівський прикордонний загін придбав 4 мобільні тепловізійні комплекси спеціального призначення на базі автомобіля підвищеної прохідності TORSUS PRAETORIAN. До слова, реалізація цього проєкту відбувається в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Польща-Білорусь-Україна 2014–2020».

З метою опанування правильного та ефективного використання комплексу в охороні кордону, представники АТ «Банкомзв’язок» організували навчально-методичний збір з фахівцями підрозділів охорони кордону Львівського загону, а також практичні випробування комплексу в польових умовах.

Використання тепловізійного комплексу істотно розширить можливості охоронців кордону, адже вони зможуть здійснювати приховане переміщення як дорожньою інфраструктурою, так і бездоріжжям. До того ж, нова техніка дозволяє долати навіть лісисто-болотисту місцевість та водні перешкоди, і навіть у темний час доби з вимкненим штатним освітленням.

Автономність комплексу – не менше 72 години. У цей час прикордонники мають змогу вести спостереження за місцевістю та окремими об’єктами за допомогою відео- та тепловізійних камер з фіксацією подій, підтримувати зв’язок з підрозділами охорони державного кордону і прикордонними нарядами, здійснювати передачу даних цифровими каналами за допомогою станції супутникового зв’язку.

Апаратура дає можливість виявляти осіб на відстані у понад 4 кілометри, а транспортні засоби – за 12 кілометрів від місця несення служби. Ідентифікувати виявлених осіб можна на відстані понад 500 метрів, а легкову автівку – за півтора кілометра.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси