Жінки-лідерки обговорили розвиток взаємодії в рамках розширення військово-цивільного співробітництва

НАЗАД
18 травня 2018 15:38

У Харкові пройшов науково-практичний семінар «Жінки-лідерки та ключова роль організацій громадянського суспільства. Посилення цивільно-військової співпраці в Україні».

У Харкові пройшов науково-практичний семінар «Жінки-лідерки та ключова роль організацій громадянського суспільства. Посилення цивільно-військової співпраці в Україні», під час якого виступила спеціальний представник Генерального секретаря НАТО з питань жінок, миру та безпеки Клер Хатчинсон,.

Міжнародний захід об’єднав представників і представниць установ та організацій центрального та місцевого рівнів, жінок-лідерок, правозахисних організацій, в тому числі з територій, які постраждали від конфлікту, з одного боку, та суб’єктів сектору безпеки і оборони України з іншого для створення платформи обміну досвідом та розвитку подальшої взаємодії в рамках розширення військово-цивільного співробітництва.

Науково-практичний семінар з нової та одночасно актуальної для України теми був організований Інститутом міжнародних відносин (м. Рим, Італія) та ГО «Інформаційно-консультативний жіночий центр» (Україна), за підтримки програми НАТО «Наука заради миру та безпеки». Захід зібрав одночасно близько 100 учасників – представників Уряду України, громадянського суспільства, сектору безпеки і оборони України, міжнародних організацій, а також цивільні ті військові експерти і політики з країн-членів НАТО та країн-партнерів.

Від Державної прикордонної служби України у міжнародному семінарі участь взяла позаштатний радник Голови з питань реалізації ґендерної політики Ольга Деркач, яка в ході дискусій запропонувала ідеї розширення військово-цивільного співробітництва із врахуванням ґендерного компоненту.

Під час розмови зі спецпредставником Генерального секретаря НАТО з питань жінок, миру та безпеки Послом Клер Хатчінсон Ольга Деркач зазначила, що Держприкордонслужба в межах компетенції належним чином виконує  Національний план імплементації Резолюції Ради Безпеки ООН № 1325 «Жінки, мир та безпека», та вважає, що прикордонне середовище має в повній мірі відображати українське суспільство з огляду на забезпечення принципу ґендерної рівності.

За результатами дводенної роботи та активних обговорень учасники заходу та організатори опрацювали пропозиції щодо подальших напрямків активізації роботи з окресленої тематики та визначення пріоритетів розвитку співробітництва.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси