З початку року прикордонники зафіксували 35 спроб підкупу

НАЗАД
16 сiчня 2021 11:24

Відучора вісім громадян пропонували прикордонникам хабарі. Сім спроб надання неправомірної вигоди припинено на ділянці Львівського загону та одну – Донецького.

Усього ж з початку року зафіксовано 35 спроб підкупу прикордонників.

Так, упродовж цього тижня лише на Львівщині іноземці та українці пропонували прикордонникам 17 разів хабарі, аби безперешкодно перетнути державний кордон України.

Хабародавці намагалися дати кошти на загальну суму 2 500 грн, 100 злотих та 155 євро за пропуск через державний кордон України без проходження обсервації чи самоізоляції, а також без страхового медичного сертифіката, який покриває витрати пов’язані з лікуванням COVID-19.

Неправомірні вигоди пропонували військовослужбовцям у пунктах пропуску «Рава – Руська», «Шегині», «Грушів» та «Краківець».

Прикордонники від хабарів відмовились, натомість по кожному факту проінформували співробітників Нацполіції щодо можливих ознак злочину передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Нагадуємо, що згідно з постановою Уряду самоізоляції підлягають особи, що перетинають державний кордон та прибули з держави або є громадянами (підданими) держав зі значним поширенням COVID-19. Вони зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток «Вдома».

Аби не проходити обсервацію/самоізоляцію, тим хто прибуває з «червоної зони» необхідно не більше, ніж за 48 годин до перетинання кордону отримати негативний результат тесту на COVID-19.

На даний час Польща внесена у «червону зону» переліку держав зі значним поширенням COVID-19. Цей перелік щотижня оновлюється Міністерством охорони здоров’я України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси