З початку року прикордонники відмовилися від хабарів у 450 випадках

НАЗАД
26 травня 2017 14:31

Долаючи корупційні та злочинні прояви, у Державній прикордонній службі чітко витримується принципова позиція в боротьбі з корупцією.

Державна прикордонна служба України активно реалізовує державну антикорупційну політику і продовжує комплекс заходів з протидії корупції та зловживанням серед персоналу відомства.

Варто зазначити, що долаючи корупційні та злочинні прояви, у Державній прикордонній службі чітко витримується принципова позиція в боротьбі з корупцією. Протидія корупції, поряд із забезпеченням безпеки на державному кордоні, й надалі залишається пріоритетною для прикордонного відомства. А на найменші спроби зловживань у відомстві відбувається жорстке та відповідне реагування.

У результаті проведеної роботи та жорсткої позиції лише з початку року до кримінальної відповідальності притягнуто 23 особи та майже 400 осіб до адміністративної.

Разом з тим, варто відмітити позитивні зрушення у створенні ефективної системи запобігання і протидії корупції. Неодноразово прикордонники категорично відмовлялися від хабарів, які їм пропонують громадяни за прийняття неправомірних рішень. Лише з початку року зафіксовано 450 спроб підкупу охоронців кордону.

В напрямку зниження корупційних ризиків також постійно проводяться відповідні акції, одна з них «На шляху до доброчесності» тривала з 31 березня та була направлена на закріплення свідомої відмови особового складу від хабарів і доброчесної поведінки.

Наголосимо, що позиція Держприкордонслужби і надалі буде безкомпромісною до будь-яких корупційних проявів і зловживань, а курс на подолання корупції залишиться незмінним.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси