З 3 вересня поновлено сезонний збір журавлини українцями в білоруському Поліссі

НАЗАД
02 вересня 2016 10:43

З 3 вересня 2016 року відновлюється сезонний спрощений пропуск жителів 10 прикордонних сіл Рівненської області для збору журавлини на території Поліського лісгоспу Республіки Білорусь, що навпроти ділянки відділу прикордонної служби «Березове».

З 3 вересня 2016 року відновлюється сезонний спрощений пропуск жителів 10 прикордонних сіл Рівненської області для збору журавлини на території Поліського лісгоспу Республіки Білорусь, що навпроти ділянки відділу прикордонної служби «Березове».

Згідно з двосторонньою домовленістю представників Луцького та Пінського прикордонних загонів збирачам ягід та грибів з Рокитнівського району Рівненщини дозволено відвідувати білоруські ліси до 15 листопада через облаштовані тимчасові місця пропуску «Познань», «Березове» та «Дроздинь».

Відмітимо, що всього з початку сезону збору дикоросів в цьому році вже пропущено встановленим порядком більше 2 тисяч місцевих жителів, 535 з яких – діти.

Але поряд з дисциплінованими жителями українського прикордоння, які дотримуються термінів відкриття та закриття сезону, часових показників щодо обов’язкового повернення та спеціально встановлених місць для перетину кордону, є і такі, яких було затримано та оформлено як порушників державного кордону як українською, так і білоруськими сторонами.  Так, за період збору дикоросів влітку було затримано 38 таких недобросовісних місцевих жителів, яких притягнуто до адміністративної відповідальності та позбавлено перепусток і відмовлено у пропуску за журавлиною до кінця сезону. Крім того, від державного кордону було повернуто більше 2,5 тисяч дорослих та близько 600 дітей, які могли під час збору ягід незаконно потрапити на територію суміжної держави.

Державна прикордонна служба України ще раз інформує про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства як України, так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань.

Нагадуємо про можливість скасування білоруською стороною досягнутих домовленостей про сезонний пропуск у разі систематичних порушень державного кордону, прикордонного режиму, намагань місцевих жителів потрапити до білоруських заповідників без квитанцій про сплату державного мита за їх відвідування.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси