«Я – патріот України»: близько 200 школярів виборювали першість в змаганнях на базі прикордонного підрозділу

НАЗАД
13 жовтня 2017 14:10

Напередодні Дня захисника України прикордонники організували справжнє свято для учнів навчальних закладів Києва та дітей прикордонників. Військово-патріотичний захід «Я – патріот України» традиційно пройшов із військовим забарвленням та спортивним присмак

Напередодні Дня захисника України прикордонники разом з Київським молодіжним центром організували справжнє свято для учнів навчальних закладів Києва та дітей прикордонників. Військово-патріотичний захід «Я – патріот України» традиційно пройшов із військовим забарвленням та спортивним присмаком.

На базі Окремої комендатури охорони і забезпечення Державної прикордонної служби України, що у Києві, для маленьких патріотів облаштували експозицію із сучасними зразками озброєння та техніки. Діти мали змогу потримати в руках справжню зброю, відчути міць грізних броньованих машин, ну і звичайно сфотографуватись на їх фоні з захисниками.

Неймовірно позитивні емоції дітлахам та гостям свята подарували інспектори-кінологи зі своїми вірними і слухняними «чотирилапими» охоронцями кордону. Їхні спільні показові виступи з виявлення заборонених предметів, протидії злочинним явищам на кордоні та затримання порушників вразили всіх присутніх високим рівнем підготовки, витривалістю та взаєморозуміння навіть на відстані.

Крім того, понад 200 юних патріотів із 6 шкіл з азартом та натхненням взяли участь у військово-спортивних іграх. Вони випробовували себе у розбиранні та збиранні АК-74, різноманітних змаганнях та естафетах, доводячи, що вони найспритніші та найвитриваліші. Діти із захватом та завзятістю проходили перешкоду за перешкодою, впевнено крокуючи до перемоги.

Підтримати малечу прийшли і представники Адміністрації Державної прикордонної служби України та Київського молодіжного центру Київської міської державної адміністрації.

«Вже традиційно щороку 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке ще з козацьких часів було святковим днем Захисників рідного краю, ми відкриваємо двері цієї військової частини, щоб ви змогли перейнятись буднями наших захисників та зрозуміти сутність по справжньому героїчної професії «прикордонника», які в усі часи стояли на захисті передових рубежів своєї Батьківщини», - зазначив Директор департаменту організації повсякденної діяльності та соціально-гуманітарного забезпечення Сергій Сердюк.

У своїй промові директор Київського молодіжного центру Анна Куценко відмітила, що вкрай важливо та правильно виховувати справжніх українських патріотів саме власним прикладом.

На свято до прикордонників завітав член збірної команди України, майстер спорту зі стронгмену, призер Чемпіонату України Віталій Міхеєв. Спортсмен продемонстрував свою богатирську силу, протягнувши бронеавтомобіль Cougar декілька десятків метрів.

По завершенню змагань, маленькі переможці отримали призові кубки, медалі, відзнаки та інші заохочувальні призи. Ну і звичайно, після фізичних випробувань, втомлених, але щасливих дітей, чекала справжня польова кухня зі смачною кашею.

Артисти Академічного ансамблю пісні й танцю Державної прикордонної служби України подарували всім гостям незабутній святковий концерт.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси