(ВІДЕО) Вперше в історії незалежної України суд постановив конфіскувати плавзасіб, на якому було порушено державний кордон

НАЗАД
10 лютого 2021 09:39

Швидкісний маломірний плавзасіб, на якому мешканці Подунав’я незаконно перетнули державний кордон, рішенням суду визнаний безпосереднім засобом і знаряддям вчинення правопорушення та конфіскований у дохід держави.

В жовтні минулого року кораблем Морської охорони під час несення служби з охорони державного кордону та захисту суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні, близько 15 морських миль від о. Зміїний, виявлено швидкісний моторний катер української реєстрації.

Поза межами територіального моря рибалки здійснювали вилов риби, не отримавши відповідний дозвіл. Зрозумівши, що їх заскочили на гарячому, шукачі пригод чимдуж рушили у напрямку дельти річки Дунай. Сигнали про зупинку судна ними вперто ігнорувалися.

Коли на перехоплення з Дунаю вийшов катер Морської охорони, плавзасіб було виявлено, а ось екіпаж зник. Кілька діб власник човна, він же капітан-правопорушник, переховувався, але все ж таки був виявлений та притягнутий до відповідальності за порушення державного кордону.

Судовий розгляд тривав майже три місяці: опитування свідків, покази правопорушника, вивчення доказів, але зрештою Кілійським районним судом винесено постанову, якою громадянина України визнано винним у вчиненні правопорушення за ст. 204-1 КУпАП. На нього накладено штраф у розмірі 5 100 грн., а швидкісний катер конфісковано.

За інформацією з офіційного веб-сайту Кілійського районного суду, власник плавзасобу неодноразово притягувався до відповідальності за правопорушення, передбачені КУпАП, зокрема і за незаконне перетинання державного кордону України. Але такий радикальний перебіг подій для нього став вкрай несподіваним.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси