Вона захищає воїнів, які борються за свободу, за незалежність, за свою землю

НАЗАД
16 жовтня 2021 12:39

Важко знайти військовий храм, в іконостасі якого не було б образу Богородиці

Відтепер ікона Покрови пресвятої Богородиці освячує душі віруючих, які звертаються у молитві про допомогу та захист і у капличці Архістратига Божого Михаїла, на території військового містечка 105 прикордонного загону у Чернігові.

За підтримки та ініціативи ветеранів прикордонного загону імені князя Володимира Великого 14 жовтня в урочистій обстановці прикордонний храм поповнився іще однією берегинею.

Володимир Пархоменко, ветеран-прикордонник, який у 1987 році проходив строкову службу у 105 прикордонному загоні та з гордістю несе пам’ять про це – виготовив ікону Покрови пресвятої Богородиці власноруч.

«Іконопис для мене – це покликання і хобі, – каже Володимир. – І я, тільки но дізнався, що у прикордонників будується капличка, вирішив зробити свій внесок та написати ікону. Ікона присвячена нашим українським воїнам – захисникам нашої Батьківщини».

Вибір і підготовка дошки, грунтовка, більше десяти шарів левкасу, покриття сухозлітним золотом, переведення контурів образу, покриття позолотою, чеканка... Робота над образом тривала більше року, всі етапи створення були ретельно витримані, адже ікона – це подарунок на віки.

Начальник прикордонного загону полковник Олександр ЧОРНИЙ висловив велику вдячність ветеранам за їхню свідому позицію та активну участь у розбудові прикордонного загону.

«Охоронці кордону прийдешніх поколінь, шукаючи благословення, будуть отримувати ту енергію, ту велику силу, якою наповнена ця ікона Божої Матері, що здавна славиться як захисниця від ворогів, – зазначив командир. – Вірю, що Покрова Небесної Цариці стане надійним захистом для нашої великої прикордонної сім'ї».

Велика вдячність і пошана за активність та високу громадянську позицію Олександру Климанському, Віталію Сидлецькому, Володимиру Пархоменку та усім ветеранам-прикордонникам, які гордо несуть це звання!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси