Володимир Зеленський привітав прикордонників із 17-ю річницею створення розвідувального органу АДПСУ та підписав Закон «Про Розвідку»

НАЗАД
21 жовтня 2020 14:54

«Ви, як ніхто інший, знаєте, наскільки складна сьогодні ситуація у світі і яка складна ситуація в Україні. А тому діяльність прикордонної розвідки є надзвичайно важливою для кожного з нас», – сказав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що завдяки зусиллям професіоналів-розвідників Україна знає про плани ворога, зокрема про провокації, що готуються на державному кордоні України, та про спроби його порушення, - зазначається на https://www.president.gov.ua/

«Інформація, здобута вами своєчасно, аналітика, прогнози та конструктивні пропозиції дуже потрібні керівництву держави при прийнятті важливих стратегічних, своєчасних, а іноді навіть термінових рішень», – наголосив Володимир Зеленський.

Крім того, Глава держави також нагадав, що розвідники, як і всі воїни-прикордонники, були серед перших, хто взяв на себе тягар протистояння агресору на сході України.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять прикордонників, які загинули, захищаючи кордони та суверенітет нашої держави.

Президент зазначив, що прикордонна розвідка, як і інші розвідувальні підрозділи, має постійно розвиватися та вдосконалюватися.

«Орієнтиром при цьому повинні бути стандарти спеціальних служб держав – членів НАТО. У цьому – запорука вашої успішної роботи за всіма основними напрямками. Зокрема, участь розвідки у досягненні миру на Донбасі», – наголосив Володимир Зеленський.

За його словами, щоб впоратися з новими викликами, необхідно оперативно підвищити якість і достовірність розвідувальної інформації, покращити взаємодію з іншими розвідувальними підрозділами та відновити активні заходи впливу з метою захисту українських інтересів за кордоном.

Перебуваючи в управлінні інформації ДПСУ Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про розвідку», який Верховна Рада ухвалила 17 вересня 2020 року. 

«Сьогодні я підписую прийнятий Верховною Радою Закон України «Про розвідку». Реалізація положень цього закону дозволить створити ефективну систему української розвідки, яка відповідатиме характеру та масштабним актуальним загрозам національній безпеці України», – сказав Президент і підписав документ.

За його словами, підтримка розвідки на законодавчому рівні сприятиме своєчасному виявленню, запобіганню та нейтралізації загроз і підвищить спроможність розвідки здобувати та забезпечувати споживачів якісною розвідувальною інформацією.

«Слід пам’ятати, що питання розвідки є пріоритетом, а матеріали розвідників – основа для прийняття важливих державних рішень. Саме тому цей закон – не лише нові можливості та нові спроможності для розвідки, але й велика відповідальність для держави, яка потребує значного посилення стратегічної та оперативної складових розвіддіяльності, вдосконалення аналітичної роботи та якості отриманої інформації», – наголосив Володимир Зеленський.

Президент висловив переконання, що всі завдання будуть виконані розвідкою на найвищому рівні.

«Виконані якісно, виконані професійно, власне – як і завжди», – додав Глава держави.

Також Президент вручив державні нагороди та присвоїв військові звання. Зокрема звання Героя України Президент присвоїв старшому прапорщику  Едуарду Атрашкевичу, який нині служить у Харківському прикордонному загоні, та військове звання бригадного генерала полковнику Демченку В’ячеславу Вадимовичу — начальнику Управління інформації Адміністрації Державної прикордонної служби України.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси