Водолазні підрозділи Морської охорони Держприкордонслужби та Нацгвардії опановували підльодові занурення

НАЗАД
27 лютого 2021 11:16

Практичний обмін досвідом з підльодових занурень відбувся днями між прикордонниками та нацгвардійцями-водолазами.

Протягом тижня водолази відділу спеціальних дій Маріупольського загону Морської охорони ділилися досвідом із колегами Нацгвардії. Варто зазначити, що прикордонні фахівці водолазної справи вже понад 3 роки виконують завдання із зануренням, навіть у суворе зимове Азовське море. Адже навіть коли Азов кам’яніє льодами, завдання протидиверсійної діяльності у безпосередній близькості до ворожих позицій залишається актуальним. Корабельно-катерний склад регулярно перевіряється на безпеку підводної частини.

Водолази-прикордонники ознайомили колег-нацгвардійців з особливостями підготовки екіпірування та обладнання, підводного орієнтування та взаємодії водолаза з берегом в умовах наявності поверхневого льоду, наголошували на небезпеки, які може нести робота в льодових умовах. А це й переохолодження, й пошкодження захисного костюма чи обладнання, втрата орієнтування тощо. А також способи швидкої локалізації таких ситуацій і екстреного підйому водолаза. Окреме заняття було присвячено й евакуації аварійного водолаза та наданню первинної домедичної допомоги. За будь-яких умов виконання завдання, пріоритетом в Морській охороні ДПСУ є збереження життя кожного прикордонника. Тому й підготовчі процеси, ведення обліків, фіксація стану обладнання, вчасне його обслуговування, якісне збереження, - все це вивчалося й проговорювалось під час навчань.

Заняття з колегами з Національної гвардії бійці морського прикордонного спецпідрозділу проводитимуть регулярно. Адже обмін досвідом і практичні напрацювання вмінь – є запорукою безпеки самих водолазів, а також ефективного обстеження чи знешкодження об’єктів під час виконання службових завдань.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси