Влучний постріл працює ефективно

НАЗАД
02 жовтня 2022 11:36

Віктор народився і виріс на Херсонщині. Після здобуття технічної освіти став солдатом строковиком, а згодом підписав контракт з Державною прикордонною службою України.

Проходив службу в різних підрозділах Південного регіонального управління.

В 2020 році вже досить досвідченим військовослужбовцем Віктор прибув на Донбас, де виконував бойові завдання в одному з протитанкових прикордонних підрозділів. Події 24 лютого Віктор зі своїм підрозділом зустрів в Краматорську. Зважаючи на досить динамічний розвиток ситуації на фронті, в перших числах березня прикордонні протитанкісти відправились на одну з ділянок на Харківському напрямку.

В один з днів протитанковий розрахунок, яким командував Віктор, спільно з підрозділом Збройних Сил отримав бойове завдання з недопущення просування сил противника на стратегічно важливому автошляху. Знаходячись на бойовому посту, бійці помітили рух ворожої колони броньованої техніки. Віктор, не вагаючись, зробив прицільний постріл з протитанкового ракетного комплексу та влучив точно в самохідну артилерійську установку рашистів.

Одразу після цього орки щільним вогнем накрили позицію Віктора, в результаті чого він отримав осколкове поранення. Та прикордонник не розгубився і через деякий час успішно вийшов на контрольну точку до свого підрозділу.

Указом Президента України «За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» Віктор нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси