Візит сестри Лусії Карам до України ознаменувався поверненням на Батьківщину українських бійців

НАЗАД
29 листопада 2022 10:26

Іспанська благодійниця разом зі своїми помічниками супроводила до України п’ятьох українських прикордонників, які проходили лікування за кордоном.

Також разом з нею до Іспанії вирушили ще 4 бійці прикордонного відомства, які отримали поранення під час оборони нашої країни.

Крім того, волонтерська команда передала на потреби Держприкордонслужби ще два мікроавтобуси – один медичний, інший – для перевезення особового складу. До слова, це був уже їх шостий візит до України. За цей час, завдяки їхній турботі, автопарк прикордонників поповнили 63 автомобілі.

Прикордонники високо цінують допомогу і підтримку усіх, хто допомагає українському народу відстоювати свою незалежність і свободу, тому від імені Голови Держприкордонслужби України благодійникам вручили нагороди. Медалі за «Сприяння в охороні державного кордону» отримали Сестра Лусія Карам, Марія Хосе Кальвенте Честафе (лікар, технічний консультант), Белен Ернандо Галан (директор Іспанського національного інституту менеджменту охорони здоров'я), а також два радники Папи Римського Франциска – Жорді Бертомеу і Хуан Карлос Круз.

Під час візиту гості з Іспанії здійснили ще декілька місій. Вони відвідали місце поховання українських Героїв, які загнули за Україну і помолилися за їхні душі у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла. Вони висловили свої співчуття та слова підтримки, а також захоплення українським народом, який воює за свою країну та за людські цінності.

Нагадаємо, що надання та доставлення машин було реалізовано у рамках кампанії, яку впровадили «Асоціація волонтерів CaixaBank», «Асоціація «Посланці миру» та Фонд монастиря Санта-Клара за безпосередньої участі керівниці цієї благодійної установи Сестри Лусії.

Безмежно вдячні іспанському народу, який допомагає українцям відстоювати свою Незалежність і  Свободу на полі бою!

Разом – до Перемоги!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси