Віртуальний контактний аналітичний центр – платформа для вирішення стратегічних питань

НАЗАД
24 жовтня 2017 18:35

Під час засідання європейськими експертами було презентовано та представниками центральних органів виконавчої влади обговорено питання створення відповідного координаційного органу з питань інтегрованого управління кордонами.

23 жовтня 2017 року в Адміністрації Держприкордонслужби України за участю європейських експертів проекту TWINNING, Місій EUAM, EUBAM та  представників суб’єктів інтегрованого управління кордонами (Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство закордонних справ України, Міністерство інфраструктури України, Національна гвардія України, Служба безпеки України, Національна поліція України та Державна фіскальна служба) проведено чергове  засідання віртуального контактного аналітичного центру. Крім того, в засіданні центру взяли участь також представники Міністерства юстиції України та посольства Німеччини в Україні.

Під час засідання європейськими експертами було презентовано та представниками центральних органів виконавчої влади обговорено питання створення відповідного координаційного органу з питань інтегрованого управління кордонами.

Варто зазначити, що така практика впровадження підходів інтегрованого управління кордонами запроваджена в країнах Європейського Союзу з 2016 року, відповідно до прийнятого Регламенту Європейського Парламенту та Ради Європи про Європейську прикордонну та берегову охорону. В контексті розглянутого питання також було презентовано загальні підходи щодо моніторингу та оцінювання виконання заходів у  цій сфері.

Окрім того, представники Держприкордонслужби, ДФС, ДМС та Національної поліції, на центральному рівні підтримали ініціативу Місії EUBAM щодо створення регіональних міжвідомчих аналітичних груп на базі органів охорони державного кордону Південного регіонального управління Держприкордонслужби.

Варто нагадати, що зазначений віртуальний контактний аналітичний центр створений наказом МВС, МЗС, Мінінфраструктури, Мінфіну, СБУ від 1 вересня 2015 року  № 1050/254/341/749/562 «Про затвердження Порядку обміну інформаційно-аналітичними матеріалами між суб'єктами інтегрованого управління кордонами» (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 10 вересня 2015 року за № 1094/27539) в рамках реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами (схвалена розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2015 року № 1149-р) та вже в котре підтвердив ефективність свої діяльності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси