(ВІДЕО) Протягом доби прикордонники задокументували 8 випадків пропонування громадянами хабарів

НАЗАД
12 липня 2017 13:05

Минулої доби співробітники прикордонного відомства задокументували вісім випадків пропонування хабарів в пунктах пропуску на державному кордоні, на адмінмежі та в зоні проведення АТО на лінії розмежування.

Минулої доби співробітники прикордонного відомства задокументували вісім випадків пропонування хабарів в пунктах пропуску на державному кордоні, на адмінмежі та в зоні проведення АТО на лінії розмежування.

Так, учора в пункт пропуску «Гоптівка», що на Харківщині, в пішому порядку на вхід в Україну прибула громадянка Росії 1983 року народження разом з громадянином  України 1985 року народження. Під час паспортного контролю прикордонники встановили, що жінка перевищила терміни перебування на території України та не буде пропущена на територію України. В ході складання документів про відмову у пропуску через державний кордон України громадянки Росії, чоловік, який прямував з нею,  спробував «вирішити» питання та запропонував прикордонникам грошову винагороду в розмірі 10 тисяч рублів РФ за сприяння в безперешкодному перетині кордону. Прикордонники від неправомірної вигоди відмовилися, факт дачі неправомірної вигоди задокументували та після складання всіх необхідних документів громадянина України передали співробітникам поліції. До компетентних правоохоронних органів направлене повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

  Неправомірну вигоду запропонував учора в КПВВ «Каланчак», що  адмінмежі з ТОТ Крим, прикордонникам Херсонського загону громадянин Узбекистану. Він прибув з тимчасово окупованої території та намагався незаконно потрапити на материкову частину України. Адже іноземець не мав спеціального дозволу та до анексованого Криму прибув через тимчасово закритий пункт пропуску. «Послуги» щодо пропуску через адмінмежу громадянин Узбекистану оцінив у 5 тисяч рублів РФ. Від такої незаконної пропозиції прикордонники відмовились та повідомили Національній поліції. Також іноземцю заборонено в’їзд на територію України терміном на 3 роки.

Тричі намагалися підкупити прикордонників  Краматорського загону   у КПВВ «Мар’їнка»  троє наших співвітчизників.  За грошову винагороду у розмірі 500, 200 та 200 гривень вони намагалися пришвидшити контрольні заходи перевірки.

Двоє громадян Молдови, які прямували в Україну через пункт пропуску «Кучурган», пропонували хабарі за безперешкодний пропуск на територію нашої країни. Прикордонники Білгород-Дністровського загону відмовилися від коштів та склали протоколи адмінправопорушення.

А в аеропорту «Київ» чоловік із статусом особи без громадянства намагався підкупити прикордонний наряд. Уродженець Сирії прибув рейсом «Дортмунд-Київ». Під час проходження паспортного контролю прикордонники зафіксували, що на особу діє рішення уповноваженого Державного органу України щодо заборони в'їзду на територію України. Чоловіка було відведено з лінії прикордонного контролю для роз'яснення чинного законодавства та вручення рішення про відмову в перетинанні державного кордону. У відповідь іноземець запропонував прикордоннику неправомірну грошову винагороду в розмірі 50 євро. На таку пропозицію чоловік отримав від прикордонників категоричну відмову. Наразі громадянина повернуто зворотним рейсом. Державна прикордонна служба України вкотре звертається до громадян, які прямують через державний кордон, не намагатися у будь-якій формі, у тому числі шляхом пропонування коштів, вплинути на прийняття правового рішення правоохоронцями. 

Загалом співробітники Держприкордонслужби з початку року задокументували 587 випадків пропонування громадянами неправомірної вигоди співробітникам Держприкордонслужби.  

Державна прикордонна служба України вкотре звертається до громадян, які прямують через державний кордон, не намагатися у будь-якій формі, у тому числі шляхом пропонування коштів, вплинути на прийняття правового рішення правоохоронцями.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси