(ВІДЕО) Прикордонники виявили техдокументацію до однієї з АЕС, яку чоловік перевозив в холодильнику

НАЗАД
29 вересня 2016 16:38

На Сумщині співробітники Державної прикордонної служби виявили технічну документацію до атомної електростанції. Її з України в Росію намагалися вивезти через пункт пропуску для автомобільного сполучення «Бачівськ»

На Сумщині співробітники Державної прикордонної служби виявили  технічну документацію до атомної електростанції. Її з України в Росію намагалися вивезти через пункт пропуску для автомобільного сполучення «Бачівськ».

Автомобіль «Фольксваген Touareg» з російськими номерними знаками прибув в пункт пропуску сьогодні пообідді. Для проходження контролю водій, 34-річний громадянин України, обрав смугу руху «зелений коридор», тим самим показуючи, що не має заборонених для перевезення речей.

Однак враховуючи всю наявну інформацію у прикордонного наряду на автівку спрацювали індикатори профілю ризиків про можливе незаконне переміщення товарів.

Охоронці кордону не помилилися, під час перевірки автомобіля було знайдено технічну документацію до однієї з АЕС. Знаходилася вона в автомобільному холодильнику в багажнику. Загалом прикордонники дістали 2 книги, які описували технологічні складові окремих систем, та один компакт-диск.

По даному факту негайно було поінформовано представників СБУ в Сумській області та інших взаємодіючих органів для з'ясування всіх обставин.

Зі слів водія, дані книги його начебто попросили перевезти в одне з міст Росії.

Наголосимо, що Державна прикордонна служба України продовжує вживати системних заходів направлених на безпекову складову та недопущення протиправних дій на державному кордоні. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси