(ВІДЕО) Понад 1000 євро пропонував турок прикордонникам, аби уникнути відповідальності за перетин кордону по паспорту німця

НАЗАД
14 жовтня 2017 16:55

Аби уникнути відповідальності і перетнути незаконно державний кордон України, громадянин Туреччини запропонував офіцеру-прикордоннику хабар у розмірі 1150 євро.

Прикордонники відділу «Краковець» Мостиського загону затримали турка, який намагався виїхати до Польщі за паспортом громадянина Німеччини. Крім обману правоохоронців, чоловік спробував підкупити прикордонника хабаром у понад 1000 євро.

Так, сьогодні на українсько-польському кордоні в пункті пропуску «Краківець» прикордонники затримали чоловіка, який з чужим паспортним документом намагався виїхати з України. В ході оформлення автомобіля «Вольво», в якому перебували двоє іноземців, у прикордонного наряду виникли сумніви щодо належності паспорта пасажиру автівки. За кермом перебував громадянин Туречини, а пасажир надав на контроль паспорт громадянина Німеччини. Зображення на фотокартці суттєво відрізнялося від рис обличчя іноземця, тому чоловіка було запрошено на співбесіду. В ході контролю другої лінії правоохоронці з’ясували, що паспорт подорожуючому не належить, а сам чоловік згодом зізнався що він також є громадянином Туреччини. В автівці згодом знайшовся і власний паспорт 44-річного порушника.

Прикордонники роз'яснили подорожуючому суть ряду вчинених ним правопорушень та розпочали оформлення відповідних процесуальних документів. Під час спілкування з порушником, останній не вигадав нічого кращого, як спробувати відкупитися від охоронців кордону. Аби уникнути відповідальності і таки перетнути незаконно державний кордон України, громадянин Туреччини запропонував офіцеру хабар у розмірі 1150 євро. Звісно, що чергове правопорушення зі сторони іноземця було знову ж таки детально задокументовано, а на місце події прикордонники викликали співробітників внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби та Національної поліції.

В діях подорожуючого вбачається ряд кримінальних та адміністративне правопорушення. Відповідно за спробу незаконного перетинання державного кордону України (по чужому паспортному документу) чоловік відповідатиме перед судом. Крім того, наявні ознаки вчинення ним кримінальних злочинів за статтями 359 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів» та 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси