(ВІДЕО) Подробиці спроби втечі українця від прикордонників на автомобілі без документів

НАЗАД
16 вересня 2017 15:30

Нещодавно, під час несення служби в районі населеного пункту Степанівка, що на Одещині, на автомобільній дорозі, що веде до населеного пункту Кучурган, прикордонники зупинили для перевірки автомобіль «Ауді А6» німецької реєстрації.

Нещодавно, під час несення служби в районі населеного пункту Степанівка, що на Одещині, на автомобільній дорозі, що веде до населеного пункту Кучурган, прикордонники зупинили для перевірки автомобіль «Ауді А6» німецької реєстрації. Автомобілем керував громадянин України, житель прикордоння, який не мав жодних документів на автівку. До місця події одразу ж прибули близько 20 місцевих жителів на 7 автівках, які намагалися створити конфлікту ситуацію та звільнити затриманий автомобіль.

Один з місцевих жителів своїми діями активно здійснював провокаційні дії, а саме – підбурював інших щодо блокування прикордонних транспортних засобів та перешкоджав законним діям співробітників Держприкордонслужби. Старший прикордонного наряду неодноразово вимагав від водія пред’явити документи, що посвідчують особу, та документи на транспортний засіб, проте останній відмовлявся виконувати законні вимоги прикордонника, при цьому намагався здійснити наїзд транспортним засобом на склад наряду. На цей прояв агресії старший прикордонного наряду повідомив про можливе застосування фізичної сили при невиконанні законних вимог співробітника Держприкордонслужби та запропонував вимкнути двигун і представити транспортний засіб для огляду, на що останній здійснив спротив та відповів відмовою. Громадянина було затримано та доставлено до підрозділу для складання процесуальних документів.

В подальшому один з місцевих чоловіків сів в автомобіль та рушив з місця. Старший прикордонного наряду під час руху автівки, близько 200 метрів, своїми рішучими діями завадив водію втекти, в результаті чого транспортний засіб з’їхав з дороги в кювет.

Після зупинки «Ауді» громадянин України здійснив втечу з місця події через відкрите вікно з пасажирського боку в напрямку приватних помешкань. Для припинення правопорушення прикордонники здійснили попереджувальний постріл з пристрою для відстрілу гумових куль.

Старшого прикордонного наряду доставлено в лікарню, де черговим лікарем поставлено діагноз: закрита черепно-мозкова травма, забій обох ліктьових суставів та правого колінного суставу. Наразі військовослужбовець перебуває на лікуванні, стан його здоров'я задовільний.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси