(ВІДЕО) Мостиський районний суд притягнув до відповідальності Міхаїла Саакашвілі за незаконний перетин кордону

НАЗАД
23 вересня 2017 07:50

В Мостиському районному суді Львівської області відбулося чергове судове засідання щодо незаконного перетину державного кордону Міхаїлом Саакашвілі. За результатом розгляду справи суд вирішив притягнути до адміністративної відповідальності Міхаїла Саакашв

Вчора в Мостиському районному суді Львівської області відбулося чергове судове засідання щодо незаконного перетину державного кордону Міхаїлом Саакашвілі.

Перше засідання проходило 18 вересня, однак було перенесене через те, що сторона захисту запросила низку додаткових документів і службових інструкцій з роботи пункту пропуску на кордоні в позаштатних ситуаціях. До цього у Львові співробітники Держприкордонслужби вручили Міхаїлу Саакашвілі адміністративний протокол про незаконний перетин кордону. Він з ним ознайомився та підписав з запереченнями.

У ході судового засідання, яке тривало з 11.00 до 21.45 суд заслухав аргументи представників Держприкордонслужби України по справі, пояснення та позицію сторони захисту Міхаїла Саакашвілі. Сам М. Саакашвілі на засідання суду не з’явився, а його інтереси представляли адвокати. Були опитані свідки правопорушення, а також ті, про залучення яких клопотали сторони судового процесу, переглянуті відеозаписи подій 10 вересня. За результатом розгляду справи суд вирішив притягнути до адміністративної відповідальності Міхаїла Саакашвіллі та накласти штраф у сумі 3400 гривень, а також зобов’язав компенсувати судовий збір у сумі 320 гривень.

Нагадаємо, що 10 вересня група агресивно налаштованих осіб з боку в’їздного шлагбауму у пункті пропуску «Шегині» зчинила бійку з представниками Національної поліції та Держприкордонслужби, вдерлася до пункту пропуску, порушила державний кордон України та сприяла незаконному порушенню державного кордону групою осіб серед яких були в т.ч. і Міхаїл Саакашвілі, і Народні депутати України.

Розуміючи, що організатори свідомо готують провокації, прикордонники прийняли рішення про безумовне незастосування зброї та не реагування на провокації, адже пункти пропуску на кордоні з ЄС не місце для силового протистояння і могло б отримати негативну суспільну оцінку.

Державна прикордонна служба України відразу звернулася до усіх, хто незаконно перетнув кордон 10 вересня, з проханням повернутися до пункту пропуску, юридично оформити факт перетину кордону та дати можливість прикордонникам оформити необхідні адміністративно-процесуальні документи. Однак Міхаїл Саакашвілі не прибув у пункт пропуску та заявив, що не збирається цього робити.

Загалом прикордонниками вже складені протоколи про адмінправопорушення відносно 21 особи.

Останній був складений в залі Мостиського районного суду, одразу після судового засідання 22 вересня. В рамках встановлення всіх обставин справи службові посадові особи Держприкордонслужби України склали протокол відносно дій одного із захисників  Міхаїла Саакашвіллі, який 10 вересня також перебував у пункті пропуску «Шегині» та незаконно перетнув державний кордон.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси