(ВІДЕО) Майже 33 кілограми бурштину прикордонники Мостиського загону дістали зі сховку в автівці

НАЗАД
17 лютого 2017 09:50

Держприкордонслужба продовжує реалізовувати системний комплекс заходів з протидії незаконному переміщенню через державний кордон України контрабандного бурштину.

Держприкордонслужба продовжує реалізовувати системний комплекс заходів з протидії незаконному переміщенню через державний кордон України контрабандного бурштину.

Черговий випадок вивезення до Польщі майже 33 кілограми коштовного каменю не допустили учора в пункті пропуску «Шегині» прикордонники Мостиського загону спільно з працівниками фіскальної служби у ході реалізації оперативної інформації. Бурштин з України мікроавтобусом «Мерседес» вивозив мешканець Львівської області Мостиського району, який для перетину кордону обрав смугу руху «зелений коридор».

Прикордонники ініціювали проведення спільного з митниками поглибленого огляду транспортного засобу, у ході якого в конструктивних порожнинах, розташованих під передніми сидіннями пасажирів, було знайдено 32,9 кг необробленого каміння бурштину. Дістати каміння вдалося після демонтажу передніх пасажирських сидінь і створення отвору в металевій частині кузова іномарки.

Знахідку відправлено на експертну оцінку. Автомобіль, як засіб незаконного переміщення товарів, вилучено.

Варто зазначити, що співробітники Мостиського прикордонного загону не перше виявляють в пунктах пропуску контрабандний бурштин. Впродовж минулого року ними було попереджено 7 спроб, а загальна вага каміння склала понад 50 кілограм.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси