(ВІДЕО) Контрабандні тютюнові вироби на понад мільйон гривень у поштових відправленнях виявили правоохоронці в Одесі

НАЗАД
28 вересня 2017 14:21

Оперативники Південного регіонального управління Держприкордонслужби України здобули інформацію про спробу організації схеми надходження з Республіки Молдова до України контрабандним шляхом партій цигарок іноземного виробництва, виготовлених на нелегально

Оперативники Південного регіонального управління Держприкордонслужби України здобули інформацію про спробу організації схеми надходження з Республіки Молдова до України контрабандним шляхом партій цигарок іноземного виробництва, виготовлених на нелегально працюючих тютюнових фабриках.

За існуючими даними, вказана продукція не була сертифікована відповідним чином та могла нести значну шкоду життю та здоров'ю кінцевого споживача. Після нелегального потрапляння до України, партії тютюнових виробів за допомогою компаній поштових перевезень надходили замовникам в різні регіони. В подальшому продукція мала реалізовуватися на внутрішньому ринку України.

Оперативні підрозділи викрили схему та задокументували причетність окремих осіб до незаконної оборудки.

Отримані матеріали внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ст. 227 КК ("Умисне введення в обіг на ринку України (випуск на ринок України) небезпечної продукції").

З метою припинення функціонування вказаної схеми, під процесуальним керівництвом Котовської місцевої прокуратури була створена оперативно-слідча група (ОСГ), до якої увійшли оперативні співробітники Південного регіонального управління Держприкордонслужби та Управління захисту економіки в Одеській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Так, 27 вересня ОСГ із залученням військовослужбовців відділу "С" Південного регіонального управління Держприкордонслужби здійснила санкціонований обшук в приміщенні однієї з логістичних компаній поштових перевезень в Одесі. Правоохоронці виявили та вилучили 84 короби цигарок без акцизних марок іноземного виробництва (Республіки Молдова, Республіки Білорусь та країн ЄС) на суму понад 1 млн гривень. Вказана продукція надійшла на склади компанії та готувалась до відправки чотирьом різним замовникам в різних містах України.

Тривають подальші слідчі заходи.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси