(ВІДЕО) Держприкордонслужба спільно з Нацполіцією ліквідувала міжнародний канал нелегальної міграції

НАЗАД
09 серпня 2016 07:24

В рамках розслідування кримінального провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України, оперативними співробітниками Чернігівського прикордонного загону та Західного регіонального управління Держприкордонслужби спільно з спі

В рамках розслідування кримінального провадження  за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України, оперативними співробітниками Чернігівського прикордонного загону та Західного регіонального управління Держприкордонслужби спільно з співробітниками Національної поліції в Чернігівській області було викрито міжнародне злочинне угруповання, яке спеціалізувалось на незаконному переправленні осіб до країн ЄС.

Ліквідувати канал незаконної міграції вдалося завдяки тривалим та кропітким заходам, проведеним прикордонним міжрайонним оперативно-розшуковим підрозділом у Чернігівській області. За результатами роботи співробітників Держприкордонслужби було відкрито кримінальне провадження. Документування злочинних дій тривало не один місяць.

Як результат, в населеному пункті Велика Копань, що у Виноградівському районі Закарпатської області, були затримані двоє жителів Івано-Франківщини, які причетні до діяльності міжнародного злочинного угруповання. Дані особи саме мали завершити переправлення трьох громадян Індії до однієї з країн ЄС. Аби замаскувати свої дії, учасники злочинної групи перевозили іноземців, помістивши їх в дерев’яний короб у вантажному мікроавтобусі.

Одночасно у Києві правоохоронці затримали організатора каналу незаконної міграції – громадянина Шрі-Ланки, який постійно проживає на території України. Іноземця взяли під час отримання ним частини коштів у розмірі близько 100 тисяч гривень. Загальну суму вартості своїх послуг він оцінив у 300 тисяч гривень. За ці гроші організатор обіцяв доставити групу мігрантів до Угорщини.

На даний час тривають невідкладні слідчі дії. Усім членам оргугруповання оголошено підозру за незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси