В рамках проведення декомунізації назви деяких прикордонних підрозділів перейменовані на честь українських діячів

НАЗАД
20 вересня 2016 09:08

У Державній прикордонній службі України, на виконання указів Президента України, Уряду та у відповідності до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхн

У Державній прикордонній службі України, на виконання указів Президента України, Уряду та у відповідності до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», проводяться заходи щодо ліквідації символів комуністичного тоталітарного режиму.

В рамках заходів з декомунізації в прикордонному відомстві уточнено та перейменовано раніше присвоєні радянські. Зважаючи на перейменування певних населених пунктів, назви окремих загонів та відділів прикордонної служби, які знаходяться в межах цих пунктів,також змінюються. Так, Котовський прикордонний загін перейменовано на Подільський, а відділ прикордонної служби «Іллічівськ» Одеського прикордонного загону – на  «Чорноморськ».  

Загалом в прикордонному відомстві налічується 34 іменні підрозділи, 11 з яких вже найменовані на честь видатних українських діячів та діячів новітнього часу в історії України. Серед них відділ прикордонної служби «Шалигіне» імені Петра Калнишевського, відділ прикордонної служби «Мігове» імені Українського козацтва, корабель морської охорони «Павло Державін» та інші.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси