В рамках програми візиту корабля Берегової охорони США в Україну відбувся його захід в порт Одеса

НАЗАД
10 травня 2021 20:13

Під час брифінгу на причалі Одеського морвокзалу командир корабля Тімоті Кронін зауважив, що метою візиту є підтримання стабільності в Чорноморському регіоні, підтримка України як партнера.

На борту американського гостя для військовослужбовців відділу спеціальних дій Одеського загону Морської охорони відбувся тренінг з оглядової роботи. Колеги з Берегової охорони США ділилися досвідом, який мають із виявлення та вилучення наркотиків від канабісу до героїну, а також виявлення спроб прихованого перевезення зброї та вибухових речовин.

Під час брифінгу на причалі Одеського морвокзалу командир корабля Тімоті Кронін зауважив, що метою візиту є підтримання стабільності в Чорноморському регіоні, підтримка України як партнера.

Начальник Регіонального управління Морської охорони Олег Костур підкреслив: «Незважаючи на те, що це перший візит корабля Берегової охорони США в Україну, співпраця і взаємодія з американськими колегами у нас дуже щільна, продуктивна і тривала. Ми маємо декілька проектів з розвитку і розбудови потенціалу Морської охорони в Україні, в рамках яких навчаємо персонал, розгортаємо нові підрозділи, облаштовуємо місця дислокації і навчально-тренувальну базу за підтримки Держдепартаменту США і Програми EXBS. Наші спільні дії в морі стали практичним втіленням єдиних стандартів сучасної розвинутої правоохоронної структури, здатної водночас у взаємодії з ВМС та іншими відомствами забезпечити безпеку в регіоні, захист кордонів України та її інтересів у виключній (морській) економічній зоні, протидіяти провокаціям і зневажанню норм міжнародного морського права».

Командир корабля провів оглядову екскурсію для гостів, ознайомивши присутніх із його устаткуванням, характеристиками й спроможностями.

На добру згадку представники ВМС ЗСУ, Морської охорони та Берегової охорони США обмінялися пам’ятними табличками із символікою відомств та коінами – спеціальними монетами, які символізують військове професійне братерство без кордонів, і слугують неформальним знаком особливої честі й поваги.

Завтра американські колеги відвідають корабель Морської охорони Держприкордонслужби.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси