В рамках проекту TWINNING опрацьовано положення нової Концепції щодо подальшого нарощування потенціалу ефективності виявлення підроблених документів

НАЗАД
22 вересня 2017 11:58

В рамках реалізації заходів компонентів проекту TWINNING протягом тижня представниками Держприкордонслужби та європейськими колегами було опрацьовано положення нової Концепції щодо подальшого нарощування потенціалу та підвищення ефективності виявлення під

В рамках реалізації заходів компонентів проекту TWINNING протягом тижня представниками Держприкордонслужби та європейськими колегами було опрацьовано положення нової Концепції щодо подальшого нарощування потенціалу та підвищення ефективності виявлення підроблених документів, а також план подальших дій щодо її реалізації.

Основними питаннями Концепцій стали нові підходи до порядку підготовки спеціалістів ІІ та ІІІ рівнів контролю паспортних документів, покращення обміну інформацією та підвищення рівня міжнародного співробітництва.

У ході роботи основна увага приділялась питанням збільшення можливостей Головного експерно-криміналістичного центра Держприкордонслужби, зокрема з таких видів діяльності, як створення національної колекції паспортних документів, створення Національної комісії з визнання проїзних документів іноземних держав тощо.

Під час роботи розглядались робочі рішення та досвід у зазначеній сфері держав-членів Європейського Союзу та інших країн, проведено он-лайн демонстрації, а також обговорення  нових можливостей з протидії транскордонній злочинності і незаконній міграції.

Крім того, протягом тижня було також опрацьовано Концепцію удосконалення системи виявлення у пунктах пропуску викрадених транспортних засобів.

Ця  Концепція спрямована на створення в Держприкордонслужбі нової моделі підготовки експертів, належного технічного забезпечення їх діяльності, а також інтенсифікації взаємодії з Національною поліцією та прикордонними органами суміжних країн-членів ЄС, у тому числі об’єднання баз даних з метою забезпечення надійної протидії незаконному переміщенню через державний кордон викрадених транспортних засобів.

Реалізація положень цієї Концепції має забезпечити ефективність протидії незаконному переміщенню через державний кордон викрадених транспортних засобів, розвиток прикордонного співробітництва, покращення рівня взаємодії Держприкордонслужби з національними та іноземними поліцейськими органами, що залучені до протидії злочинній діяльності з викрадення автомобілів.

Виконання положень Концепцій сприятиме реалізації стратегічного курсу України на інтеграцію до Європейського Союзу, посилить роль Державної прикордонної служби України в питаннях інтегрованого управління кордонами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси