В пункті пропуску «Гоптівка» затримано вантажівку з контрафактною російською рідиною для виготовлення пального

НАЗАД
24 вересня 2020 16:26

Правоохоронці продовжують заходи щодо недопущення переміщення з території агресора в Україну різноманітних рідин, з яких в подальшому виготовляється контрафактне пальне.

Так, нещодавно на Харківщині було виявлено та припинено діяльність приватного підприємства з незаконного виготовлення, переміщення та збуту контрафактного пального.

В ході оперативного супроводу кримінального провадження за ч. 2 ст. 204 КК України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів», оперативними співробітниками Харківського прикордонного загону отримано інформацію про прибуття в пункт пропуску «Гоптівка» з території Росії вантажного автомобіля з використанням якого здійснювалось переміщення пально-мастильних матеріалів під виглядом розчинника спиртового – ефірного.

На підставі ухвали Київського районного суду м. Харків, оперативними співробітниками спільно зі слідчими фіскальної служби, під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури в рамках кримінального провадження проведено санкціонований обшук даного вантажного автомобіля та причепу.

В ході обшуку виявлено та вилучено чорнові записи, товарно – супровідні документи на вантаж, документи на автомобіль та причіп. Експертами також відібрано зразки речовини, що переміщувалась в автоцистерні.

На даний час транспортний засіб та вантаж затримано слідчим фіскальної служби. Попередня сума оцінки автомобіля та вантажу склала 1 млн. 750 тисяч гривень.

Тривають подальші слідчі дії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси