В пунктах пропуску напрацьовувалися пропозиції задля удосконалення ефективності протидії терористичним загрозам

НАЗАД
09 грудня 2017 14:35

З 4 по 8 грудня відбувся оціночний візит експертів Митно-прикордонної служби Сполучених Штатів Америки до пунктів пропуску на державному кордоні України.

З 4 по 8 грудня в рамках реалізації заходів спільного з Координатором проектів ОБСЄ в Україні проекту міжнародної технічної допомоги «Допомога Державній прикордонній службі України у боротьбі з терористичними загрозами» за сприяння Посольства США в Україні відбувся оціночний візит експертів Митно-прикордонної служби Сполучених Штатів Америки до пунктів пропуску на державному кордоні України.

Протягом тижня експерти мали змогу ознайомитись з порядком роботи контрольних служб у всіх видах пунктів пропуску, зокрема автомобільному, залізничному, для морського та авіаційного сполучення, на півдні та заході нашої країни, а також в Києві.

Під час перебування іноземних експертів в пунктах пропуску співробітники Держприкордонслужби спільно з представниками  Державної фіскальної служби презентували технічні можливості здійснення прикордонного та митного контролів, систему аналізу та профілювання ризиків, порядок обміну інформацією, як на міжвідомчому так і міжнародному рівнях.

Результатом оціночного візиту стануть узагальнені пропозиції  експертів щодо удосконалення ефективності виявлення та попередження загроз прикордонній безпеці, перш за все захисту держави від терористичної діяльності.

Проведення оціночного візиту стало логічним продовженням заходів спільного з ОБСЄ проекту міжнародної технічної допомоги, в рамках якого минулого тижня в Національній академії Держприкордонслужби відбувся міжвідомчий тренінг з виявлення терористичних загроз.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси