(ВІДЕО) В аеропорту «Бориспіль» прикордонники спільно з поліцією затримали українця, який «постачав» дівчат у Китай

НАЗАД
07 лютого 2017 11:44

У результаті спільних заходів оперативні співробітники Північного регіонального управління Держприкордонслужби та відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Чернігівській області затримали нашого співвітчизника. Громадянин Україн

У результаті спільних заходів оперативні співробітники Північного регіонального управління Держприкордонслужби та відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Чернігівській області затримали нашого співвітчизника. Громадянин України вербував та доправляв у Китай жінок для використання їх у сфері надання інтимних послуг. Аби припинити діяльність міжнародного каналу торгівлі людьми, цьому передувала копітка довготривала робота правоохоронців.

Вже під час спеціальних заходів в аеропорту «Бориспіль» правоохоронці запобігли спробі вивезення 2 громадянок України до Китайської Народної Республіки. Також був затриманий і сам організатор злочинного угруповання. Вказані процесуальні дії були реалізовані складом міжвідомчої слідчо-оперативної групи на заключній стадії документування скоєння тяжкого злочину.

В рамках кримінального провадження за ст. 149 «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини» Кримінального Кодексу України правоохоронці встановили, що зловмисник діяв за заздалегідь розробленим злочинним планом. Житель Чернігова, використовуючи соцмережі, вербував для сексуальної експлуатації в Китаї мешканок з області, які мали певні матеріальні негаразди та привабливу зовнішність. Жінкам він обіцяв прибуток у декілька тисяч доларів, а за свою роботу отримував певний відсоток від закордонних подільників. Громадянину України повідомлено про підозру у скоєнні кримінального злочину.

Наразі тривають слідчі дії, встановлюється повне коло потерпілих від протиправної діяльності зловмисника, а також його поплічники.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси