В Овруцькому районі Житомирщини правоохоронці затримали 2 чоловіків з засобами видобутку бурштину

НАЗАД
03 вересня 2016 11:37

Українські правоохоронці спільними діями продовжують заходи направлені на протидію незаконному видобутку бурштину. Аби упереджувати цій протиправній діяльності, з поміж іншого, завчасно здобувається інформація про порушників, які можуть бути причетними до

Українські правоохоронці спільними діями продовжують заходи направлені на протидію незаконному видобутку бурштину. Аби упереджувати цій протиправній діяльності, з поміж іншого, завчасно здобувається інформація про порушників, які можуть бути причетними до видобутку «сонячного» каміння.

Так, учора в Овруцькому районі Житомирської області міжвідомча група зі співробітників прикордонного відомства, Нацполіції та СБУ викрили 2 громадян України. Про їх можливу причетність до незаконної діяльності довідалися оперативники прикордонного підрозділу. У чоловіків виявили засоби за допомогою яких здійснюється видобуток бурштину, зокрема генератор і 3 мотопомпи, а також автівку та трактор з причепом. Наразі до відділення поліції в Житомирській області направлено повідомлення для внесення до ЄРДР про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.240 КК України (Порушення правил охорони або використання надр).

Також відмітимо, що напередодні 4 свіжих місця незаконного видобутку бурштину виявили прикордонники Житомирського загону в Овруцькому районі поблизу н.п. Янова Рудня. Заглиблення у ґрунті залишилися після добування сирцю бурштину гідромеханічним способом за допомогою мотопомп. Аби встановити порушників прикордонники поінформували Національну поліцію, СБУ та прокуратуру.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси