В Одесі завершено підготовчу фазу українсько-американських навчань «Sea Breeze-2016»

НАЗАД
16 липня 2016 08:30

З початку липня офіцери управлінської ланки Одеського загону морської охорони брали участь у тренінгах з планування операцій за стандартами НАТО. Заняття проводили представники командно-штабного коледжу ВМС США в рамках підготовчої фази багатонаціональних

З початку липня офіцери управлінської ланки Одеського загону морської охорони брали участь у тренінгах з планування операцій за стандартами НАТО. Заняття проводили представники командно-штабного коледжу ВМС США в рамках підготовчої фази багатонаціональних навчань «Sea Breeze-2016».

Учора в Одесі відбувся підсумковий брифінг учасників підготовчої фази навчань, де керівники курсів відмітили високий рівень ефективності роботи, всі слухачі курсу оперативного планування отримали сертифікати міжнародного зразка. Варто відмітити, що серед майже 20 представників різнорідних сил та засобів, офіцери Морської охорони Держприкордонслужби були відзначені як найкреативніші керівники, рішення яких характеризувалися нешаблонним підходом, а розрахунки сил та засобів були максимально ергономічні та оперативні. Враховуючи службовий досвід, їм було доручено керування центром з розробки оперативних рішень.

З понеділка розпочинається основний навчально-тренувальний процес: більше 30 прикордонників залучатиметься до тренінгів з тактичної медицини та тренінгів оглядових груп, а в активних морських фазах із маневруванням, проведенням пошуково-рятувальних операцій, артилерійських стрільб, висадкою десанту на узбережжя, безпарашутного десантування у воду з гелікоптера водолазної групи візьме участь більше 200 чоловік особового складу Одеського загону морської охорони.

Надзвичайно масштабний морський компонент – головна особливість чотирнадцятих навчань «Sea Breeze». Буде задіяно більше 20 кораблів та катерів, в тому числі від флотів США, Румунії, Туреччини. Майже третина учасників морського компоненту – кораблі та катери Морської охорони Держприкордонслужби. Вперше серед локацій навчальних елементів фігурує річкова ділянка, де будуть відпрацьовуватися вправи із маневрування, і з висадки десанту.

Загалом «Sea Breeze» традиційно передбачає проведення комплексних дій на суходолі, у повітрі, на воді та під водою. Всі фази спрямовані на відпрацювання злагодженості дій міжнародних сил та засобів. Участь кораблів та катерів Морської охорони у комплексі тренінгів морського компонента дозволить підвищити професійний рівень персоналу та наблизити якість підготовки охоронців морських кордонів до стандартів НАТО.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси