В Одесі за підтримки Місії ЄС EUBAM зустрілися експерти-аналітики прикордонних та поліцейських відомств України та Молдови

НАЗАД
27 сiчня 2017 11:16

Протягом 23 – 27 січня у головному офісі Місії Європейської Союзу з надання допомоги в питаннях кордону в Україні та Республіці Молдова (EUBAM) у м. Одесі тривало засідання експертів прикордонних та поліцейських відомств України та Республіки Молдови з п

Протягом 23 – 27 січня у головному офісі Місії Європейської Союзу з надання допомоги в питаннях кордону в Україні та Республіці Молдова (EUBAM)  у м. Одесі тривало засідання експертів прикордонних та поліцейських відомств України та Республіки Молдови з питань організації діяльності регіональних міжвідомчих аналітичних груп.

Під час засідання на рівні експертів обговорено перспективи запровадження за ініціативи та підтримки Місії EUBAM пілотного проекту з створення регіональних міжвідомчих аналітичних груп, які забезпечать покращення взаємодії між правоохоронними органами на регіональному рівні.

Зокрема, діяльність таких аналітичних груп дозволить ефективно ідентифікувати загрози і визначати основні ризики на регіональному рівні, опрацьовувати спільні пропозиції щодо конкретних кроків з метою підвищення ефективності протидії транскордонній злочинності.

Варто зазначити, що співробітництво правоохоронних органів України, Республіки Молдови та Місії EUBAM має давню історію та вагомі результати роботи, так у 2016 році експертами забезпечено проведення щомісячної п'ятисторонньої оцінки ситуації на українсько-молдовському кордоні, опрацьовано спільну інформаційно-аналітичну модель для прикордонних та поліцейських відомств «Аналіз ризиків та кримінальний аналіз», розпочато роботу над Протоколом між прикордонними та митними відомствами України та Республіки Молдова про порядок опрацювання спільного звіту з оцінки безпеки українсько-молдовського державного кордону.

Також варто зауважити, що така співпраця правоохоронних органів дозволяє значно посилити ефективність діяльності по запобіганню протиправній діяльності на державному кордоні та координацію зусиль, направлених на боротьбу з організованою злочинністю.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси