В Одесі відкрилася виставка картин «Прикордонний простір»

НАЗАД
03 серпня 2016 14:47

Учора в Одесі в художній галереї «Воронцовський палац» відбулося відкриття експозиції виставки картин «Прикордонний простір», присвяченої до Дня незалежності України.

Учора в Одесі в художній галереї «Воронцовський палац» відбулося відкриття експозиції виставки картин «Прикордонний простір», присвяченої до Дня незалежності України.

На картинах зображені вартові кордону, їхня служба та мальовничі пейзажі бессарабського прикордоння.

Автори картин – члени Національної спілки художників України. Колектив митців, який працював над картинами, згуртував навколо себе заслужений художник України, координатор творчих програм Національної Академії образотворчого мистецтва і архітектури Михайло Пархоменко. Саме він став ідейним натхненником цієї виставки, а колектив Південного регіонального управління Держприкордонслужби залюбки підтримав творчу акцію. 

З прикордонниками художників пов’язує давня дружба, що триває вже десятиліттями. Нерідко митці для більш реалістичного зображення разом з охоронцями кордону висувалися на кордон. В результаті, на полотнах з’явилися справжні охоронці рубежів нашої країни та краєвиди неймовірної краси прикордоння Одещини.

  В Одесі на відкриття окрім прикордонників, членів їх сімей, завітало багато одеситів та гостей міста. Відвідувачі залюбки роздивлялися полотна, спілкувалися з авторами та героями картин.

Заступник начальника Південного регіонального управління з персоналу полковник Володимир Бондар подякував художникам та організаторам виставки, зокрема, й за те, що вклавши в них не лише свою майстерність та талант, вони ще й увіковічили  героїв сучасної України, які щодня ризикують своїм життям заради безпеки на кордоні, заради захисту своєї Батьківщини.  

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси