В Одесі розпочала роботу конференція з морської безпеки держави

НАЗАД
18 жовтня 2017 17:19

Сьогодні в Одесі розпочала роботу конференція з морської безпеки держави. Захід організовано за ініціативою Державної прикордонної служби України та за сприяння Посольства США в Україні в рамках «Програми експертного контролю та безпеки кордонів».

Сьогодні в Одесі розпочала роботу конференція з морської безпеки держави. Захід організовано за ініціативою Державної прикордонної служби України та за сприяння Посольства США в Україні в рамках «Програми експертного контролю та безпеки кордонів». В такому форматі зустріч проводиться вперше.

Як зазначив керівник Програми в Україні Дж. Джонс, мета роботи полягає у об’єднанні державних структур і органів, задіяних у сфері морської безпеки України, з тим, щоб, визнавши існуючі проблеми, окреслити шляхи їх вирішення.

Особливість Чорноморського регіону полягає в його багатонаціональному, різнорівневому політичному, економічному та суспільному забарвленні.

Вихід до моря для будь-якої держави є геополітичною вдачею та певною перевагою на світовій арені. Водночас, це несе і певні виклики. Потребує ретельного ставлення до забезпечення безпеки морських кордонів.

Саме тому в рамках конференції об’єдналися Державна прикордонна служба України, Військово-морські сили України, Державна служба з надзвичайних ситуацій, ДП Адміністрація морських портів України та керівники морських портів, Державна служба України з безпеки на транспорті, КП Морська пошуково-рятувальна служба, Державне агентство рибного господарства, Державна екологічна інспекція.

Реалії сьогодення вимагають злагодженості дій щодо забезпечення сталого розвитку України як морської держави, захисту та забезпечення її національних інтересів і безпеки в Азовському, Чорному морях та підвищення міжнародного авторитету України.

За часи становлення нашої країни як самостійної держави, розвиток і трансформація як структур, так і їх повноважень зазнали чимало змін. Отже, постало питання максимальної їх оптимізації, виключення дублювання функцій, забезпечення дієвого розмежування за напрямами діяльності та відповідальності. Водночас, потрібно зберегти налагоджену взаємодію від рівня обміну інформацією до проведення спільних рейдів та операцій з протидії сучасним загрозам морської безпеки країни, таких як нелегальна міграція і торгівля людьми, транскордонний наркотрафік, незаконний обіг зброї та контрабанда товарів, безпека транспортних морських шляхів, міжнародний тероризм та інші.

Конференція триватиме два дні, упродовж яких учасники презентуватимуть позиції своїх відомств та працюватимуть в секціях за напрямками.

Підсумком цієї роботи стане напрацювання єдиного спільного документу, який буде покладено в основу звернення до Уряду України з ініціативою створення цільової робочої групи з удосконалення законодавства, повноважень та порядку взаємодії суб’єктів забезпечення морської безпеки України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси