У Національній академії Держприкордонслужби розпочався розподіл випускників

НАЗАД
10 червня 2021 12:46

У Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького розпочались заходи з розподілу випускників 2021 року.

Робочу групу по розподілу офіцерів очолив заступник Голови Держприкордонслужби України генерал-майор Сергій Сердюк. До складу групи включено керівників провідних департаментів та управлінь Адміністрації прикордонного відомства, а також керівництво академії та факультетів, представників підрозділів внутрішньої та власної безпеки, запобігання та виявлення корупції і ветеранської організації.

З числа цьогорічних випускників розподілу підлягають 36 офіцерів – слухачів факультету підготовки керівних кадрів, здобувачів магістерського ступеня вищої освіти та 320 майбутніх лейтенантів, здобувачів бакалаврського ступеня вищої освіти з факультетів безпеки державного кордону, правоохоронної діяльності та факультету забезпечення оперативно-службової діяльності Національної академії.

Як і минулого року, розподіл відбувається згідно із затвердженим Вченою радою Національної академії рейтингом успішності, на який працювали здобувачі вищої освіти впродовж терміну навчання. Офіцери-слухачі призначаються на вакантні посади оперативно-тактичного рівня відповідно до напрямку службової діяльності (охорона державного кордону, оперативно-розшукова діяльність, тилове забезпечення). Лейтенанти – на вакантні посади у відділах прикордонної служби, в оперативно-розшукових підрозділах та в управліннях прикордонних загонів відповідно до напрямків додаткового професійного спрямування, за яким навчались. В зону проведення Операції Об’єднаних сил лейтенанти не розподіляються.

Випускники заходять на розподіл та обирають посади згідно зі своїм місцем у рейтингу. Ті, які закінчують навчання з відзнакою із занесенням на дошку пошани – вибирають посаду до відділу прикордонної служби включно, які закінчують навчання з відзнакою – вибирають посаду до прикордонного загону, решта – згідно з рейтингом успішності. Також зазначимо, що подружні пари прикордонників розподіляються одночасно в один орган охорони кордону.

Нагадаємо, що урочистий випуск офіцерів прикордонників відбудеться 26 червня на Майдані Незалежності міста Хмельницького.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси