В Національній академії Держприкордонслужби розпочався навчальний тренінг із виявлення викраденого автотранспорту

НАЗАД
17 жовтня 2017 16:46

У Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького розпочався тренінг «З передового досвіду виявлення викрадених автомобілів та Європейської бази даних ідентифікації транспортних засобів» проекту TWINNING за участю е

Сьогодні в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького розпочався тренінг «З передового досвіду виявлення викрадених автомобілів та Європейської бази даних ідентифікації транспортних засобів» проекту TWINNING за участю експертів Прикордонної варти Республіки Польща.

Перед початком заходу перший заступник ректора Національної академії Віталій Веретільник ознайомив польських колег із навчальним закладом, із основними напрямами кадрової підготовки, а також коротко презентував навчально-матеріальну базу академії.

Заступник ректора академії з навчальної роботи Сергій Псьол відкриваючи навчальний тренінг, побажав усім його учасникам плідної праці та успіхів у ході його проведення. Крім того він зауважив, що для Державної прикордонної служби залишається пріоритетним вивчення кращих європейських практик у сфері безпеки кордонів та управління ними.

Він також проінформував присутніх про виконання плану реалізації  заходів компоненту С проекту Twining, а саме про здійснення групи офіцерів Адміністрації Держприкордонслужби навчального візиту до Головної Комендатури Прикордонної варти Республіки Польща, підрозділів охорони кордону Надбужанського та Бещадського відділів.

Безпосередньо в рамках компоненту С3 було презентовано порядок здійснення польськими колегами перевірки транспортних засобів, які прямують через державний кордон, з метою виявлення викрадених.

За результатами навчального візиту було опрацьовано Концепцію удосконалення системи виявлення у пунктах пропуску викрадених транспортних засобів.

Ця Концепція спрямована на створення у прикордонному відомстві   нової моделі підготовки експертів, належного технічного забезпечення їх діяльності, а також інтенсифікації взаємодії з Національною поліцією та прикордонними органами суміжних країн-членів ЄС.

Реалізація цієї програми дозволить ефективно протидіяти незаконному переміщенню через державний кордон викрадених транспортних засобів, покращити рівень взаємодії Держприкордонслужби з національними та іноземними поліцейськими органами, що залучені до протидії злочинній діяльності з викрадення автомобілів.

У цілому реалізація компонентів проекту TWINNING сприятиме реалізації стратегічного курсу України на інтеграцію до Європейського Союзу, посилить роль Держприкордонслужби та Державної фіскальної служби України в питаннях інтегрованого управління кордонами.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси