В Державній прикордонній службі України відбулися урочисті заходи з нагоди Дня прикордонника

НАЗАД
28 травня 2017 10:27

З нагоди Дня прикордонника сьогодні в Державній прикордонній службі України відбулися урочисті заходи. У цей день керівництвом і персоналом Адміністрації Держприкордонслужби та ветеранами до пам’ятника «Захисникам кордонів Вітчизни усіх поколінь» були по

З нагоди Дня прикордонника сьогодні в Державній прикордонній службі України  відбулися урочисті заходи.

У цей день керівництвом і персоналом Адміністрації Держприкордонслужби та ветеранами до пам’ятника «Захисникам кордонів Вітчизни усіх поколінь» були покладені квіти на честь воїнів-прикордонників. Учасники церемонії вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих прикордонників на сході країни. «Із болем у серці згадуємо імена всіх наших героїв, які віддали життя за мир і спокій на рідній землі», - сказав під час заходу Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко. Крім того, очільник прикордонного відомства провів зустріч з ветеранами-прикордонниками та вручив їм відзнаки Держприкордонслужби.

Також сьогодні у парку культури та відпочинку «Перемога» в Києві були покладені квіти до пам’ятника «Захисникам кордонів Батьківщини», який встановлений за ініціативи ветеранів-прикордонників, громадських організацій та колегії Держприкордонслужби.

Такі ж заходи з відзначення професійного свята проводяться і в усіх частинах та підрозділах прикордонного відомства.

Крім того відмітимо, що напередодні Дня прикордонника Президент України Петро Порошенко відзначив охоронців кордону високими державними нагородами за значний особистий внесок у справу охорони державного кордону, мужність, високий професіоналізм та зразкове виконання військового обов'язку. Глава держави привітав прикордонників з професійним святом та передав слова найщирішого вітання у підрозділи.

Петро Порошенко зазначив, що прикордонники є обличчям України. «Ефективно діюча Державна прикордонна служба є ключовим елементом забезпечення національної безпеки України і, як на мене, ми на сьогоднішній день вийшли на новий якісний рівень», - сказав Президент зазначивши, що питання ефективного забезпечення прикордонної служби є одним із пріоритетних під час його переговорів зі стратегічними партнерами України.

Він особливо відзначив прикордонників, які захищають територіальну цілісність та суверенітет України на Сході. «Більше 16 тисяч військовослужбовців прикордонного відомства є учасниками бойових дій. 738 – отримали заслужені державні бойові нагороди», - констатував Глава держави.

Також Глава держави висловив вдячність керівництву відомства за кардинальні і рішучі зрушення, які відбулися у Держприкордонслужбі за останні роки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси