В Адміністрації Держприкордонслужби відбулася зустріч з прикордонниками, які отримали поранення в районі проведення АТО

НАЗАД
06 жовтня 2017 13:13

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби відбулася зустріч керівництва відомства з прикордонниками, які отримали поранення під час виконання завдань в районі проведення АТО

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби відбулася зустріч керівництва відомства з прикордонниками, які отримали поранення під час виконання завдань в районі проведення АТО.

Участь у заході взяли майже 30 захисників, які мужньо протистояли російським найманцям і були поранені, в тому числі і ті, хто отримав інвалідність.

«Сьогодні в цій залі зібралися наші бойові побратими, які не словом а ділом знають що таке захищати Батьківщину. Я вдячний усім хто знайшов час і відгукнувся на наше запрошення», – сказав під час виступу перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк.

Він додав, що хлопці, як і інші справжні патріоти одні з перших постали на захист Батьківщини, дали відсіч агресору і стримали його просування вглиб території України.

У ході заходу всі присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять полеглих друзів-прикордонників. На сьогодні війна на сході забрала життя 69 охоронців кордону.

В той же час у результаті бойових дій 428 прикордонників отримали поранення, внаслідок яких 35 охоронців кордону втратили або частково втратили працездатність. Ще 5 військовослужбовців зникли безвісти.

Серед присутніх у залі був сержант Ілля Калуцький, який у червні 14-го разом з товаришами став на заваді підступним планам ворожої диверсійно-розвідувальної групи і в результаті бойового зіткнення отримав поранення.

Назавжди закарбується в історії Держприкордонслужби бойовий досвід здобутий прикордонниками у бою біля села Лисиче, що коштував старшому сержанту Андрію Луписі численних скалок ворожої ручної гранати, яка прилетіла до нього вже після того як просування ворожої колони було зупинене.

Справжнє пекло тижневого обстрілу з двох боків – РФ та терористів так званої «ДНР» довелося пережити старшому прапорщику Володимиру Пучініну у пункті пропуску «Маринівка». Ворог гатив із танків, БТР-ів, САУ, мінометів. Загалом прикордоннику було зроблено 8 операцій, реабілітація триває й досі.

В цей день всі присутні хлопці, які отримали поранення, були відзначені Відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Варто зазначити, що подібні заходи відбувалися й в інших підрозділах Держприкордонслужби. Загалом Відзнаки Президента отримали більше 250 прикордонників.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси