В Адміністрації Держприкордонслужби відбулась зустріч з представниками Місії Європейського Союзу з надання допомоги у питаннях кордону Україні і Республіці Молдова

НАЗАД
27 травня 2017 14:39

Учора в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулась зустріч з представниками Місії Європейського Союзу з надання допомоги у питаннях кордону Україні і Республіці Молдова (EUBAM).

Учора в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулась зустріч з представниками Місії Європейського Союзу з надання допомоги у питаннях кордону Україні і Республіці Молдова (EUBAM).

Метою зустрічі було обговорення питань розвитку можливих напрямів співробітництва у сфері протидії терористичним загрозам.

Представники Державної прикордонної служби України наголосили, що посилення прикордонної безпеки шляхом розвитку регіонального співробітництва є надзвичайно актуальним та важливим у контексті захисту національних інтересів та боротьби із постійно зростаючими викликами в безпеці, зокрема терористичними загрозами.

Враховуючи сучасну військово-політичну обстановку в Україні та непередбачуваність діяльності існуючих глобальних терористичних мереж, прикордонне відомство, як один із національних суб’єктів боротьби з тероризмом в Україні, постійно працює над підвищенням потенціалу у боротьбі з терористичними загрозами та незаконним обігом зброї, боєприпасів і вибухових речовин на державному кордоні України.

Започаткування спільного проекту співробітництва з EUBAM у вказаній сфері шляхом проведення навчань персоналу з питань антитерору, організації семінарів, робочих зустрічей, лекцій, забезпечення проведення спільних операцій з представниками прикордонних та митних служб України та Республіки Молдови на українсько-молдовському державному кордоні, розробки інструкцій, алгоритмів дій дозволить створити певну субрегіональну платформу у сфері протидії терористичним загрозам.

Представники Місії EUBAM висловили відкритість для подальшої співпраці та наголосили на готовності виступити медіатором в питаннях залучення допомоги міжнародних партнерів (матеріально-технічної, експертної)  до підвищення потенціалу Держаної прикордонної служби України у сфері боротьби з тероризмом.

Зустріч в черговий раз підкреслила налаштованість та відкритість сторін до послідовної та конструктивної співпраці.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси