В Адміністрації Держприкордонслужби відбулась міжнародна координаційна нарада з питань посилення прикордонної безпеки

НАЗАД
21 березня 2017 18:43

21 березня 2017 року в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулася міжнародна координаційна нарада з питань обговорення умов започаткування нового спільного із Секретаріатом ОБСЄ проекту «Боротьба з незаконним обігом зброї, боєприпасів і

21 березня 2017 року в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулася міжнародна координаційна нарада з питань обговорення умов започаткування нового спільного із Секретаріатом ОБСЄ проекту «Боротьба з незаконним обігом зброї, боєприпасів і вибухових речовин на державному кордоні України».

Метою проекту є підвищення потенціалу національних інституцій України у боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів і вибухових речовин на державному кордоні шляхом створення надійної нормативно-правової бази, перегляду ефективності та продуктивності існуючих процесів і обладнання, розробки ефективних засобів реагування та припинення незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки.

У координаційній нараді взяли участь представники Секретаріату ОБСЄ, Міністерства внутрішніх справ України, Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби та Національної поліції України. Також до обговорення майбутніх модальностей проекту були запрошені потенційні іноземні партери від Посольства США в Україні, Представництва Делегації ЄС в Україні та Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Під час засідання перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк наголосив на тому, що питання посилення прикордонної безпеки є надзвичайно актуальним та важливим у контексті захисту національних інтересів та боротьби із постійно зростаючими загрозами в безпеці.

У своєму виступі заступник Міністра внутрішніх справ України з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва зазначила, що розширена нарада демонструє транспарентність потенційних учасників проекту, їх налаштованість на конструктивний діалог, який дозволить досягнути продуктивних результатів. Також заступник Міністра внутрішніх справ України висловила впевненість в успішній реалізації проекту під егідою ОБСЄ та всебічно підтримала ініціативу Державної прикордонної служби України. 

Координатор діяльності, спрямованої на подолання транскордонних викликів Секретаріату ОБСЄ Раса Остраускайте представила учасникам координаційної наради концепцію проекту та поінформувала, що проект сприятиме розвитку стратегічного партнерства з ОБСЄ, створенню субрегіональної платформи у боротьбі з незаконним обігом зброї, вибухівки та боєприпасів, а також обміну передовим досвідом.

Представники заінтересованих міністерств та відомств України погодились, що участь у вказаному проекті покращить міжвідомчу координацію шляхом розробки політики, що сприятиме об’єднанню спільних зусиль на національному рівні з питань протидії незаконному обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин через державний кордон України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси