В Адміністрації Держприкордонслужби пройшов семінар з питань протидії незаконній міграції за участі представників прикордонних відомств Литви і Німеччини

НАЗАД
05 грудня 2017 12:09

Протягом минулого тижня в рамках реалізації компоненту В 13 проекту TWINNING в Адміністрації Держприкордонслужби проходив семінар з питань протидії незаконній міграції за участі представників прикордонних відомств Литви і Німеччини.

Протягом минулого тижня в рамках реалізації компоненту В 13 проекту TWINNING в Адміністрації Держприкордонслужби проходив семінар з питань протидії незаконній міграції за участі представників прикордонних відомств Литви і Німеччини.

Українську сторону представляли представники Департаменту охорони державного кордону, Департаменту оперативної діяльності, Головного-експертно-криміналістичного центру, управління у справах іноземців та адміністративного провадження, управління стратегічного планування  та аналізу ризиків і Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ».

Українською стороною було представлено презентації про загальну обстановку в Держприкордонслужбі щодо протидії незаконній міграції  та основні заходи щодо боротьби з цим  явищем на державному кордоні.

Іноземні експерти представили європейське та національні законодавства країн-членів ЄС з питань протидії незаконній міграції, роль прикордонних перевірок  і спостереження за кордоном, яке базується на оцінці обстановки та аналізу ризиків, в загальній системі безпеки Європейського Союзу.

У ході семінару розглядалися питання здійснення кримінального провадження та аналізу інформації кримінальної розвідки як основних і ефективних інструментів недопущення, виявлення, розслідування випадків та  методів протидії виникнення каналів незаконної міграції.

Також іноземними експертами були презентовані узагальнений досвід, найкращі практики та висновки двосторонніх та багатосторонніх транснаціональних розслідувань, результати взаємодії з FRONTEX, EUROPOL та іншими міжнародними організаціями та відомствами в рамках протидії транскордонній злочинності.

Учасники семінару відмітили, що міжвідомча взаємодія на національному та інтернаціональному рівнях, яка включає у себе спільне оцінювання ситуації та визначення спільних цілей, визначення каналів та способів обміну інформацією, спільні операції та розслідування, висновки та визначення потреб подальших дій, є головним напрямком роботи для досягнення значних результатів у майбутньому.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси