Уряд визначив підстави гуманітарного характеру для перетинання тимчасово закритих КПВВ

НАЗАД
27 листопада 2020 12:23

Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову від 25 листопада 2020 р. № 1161 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Зокрема, зміни вносяться з метою правового врегулювання умов тимчасового припинення роботи контрольних пунктів в'їзду/виїзду на/з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Зміни врегулювали порядок пропуску осіб під час тимчасового припинення роботи КПВВ за наявності підстав гуманітарного характеру. Такими підставами визнано:

повернення до місця проживання;

возз’єднання сім’ї;

важка хвороба, смерть близьких родичів;

необхідність забезпечення лікарськими засобами або проходження лікування;

виїзд з тимчасово окупованої території України на постійне чи тимчасове проживання в іншій державі;

перетин КПВВ дитиною у супроводі одного з батьків;

перетин КПВВ з метою відвідування закладу освіти для навчання;

необхідність забезпечення захисту національних інтересів або у зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань іноземними дипломатами;

прийняття спадщини.

Також пропуск може здійснюватися в інших випадках, коли є підстава вважати, що ситуація потребує невідкладного перетину особою КПВВ з підстав гуманітарного характеру або з метою запобігання виникненню загрози життю та здоров’ю особи та/або порушенню її прав у разі політичного переслідування особи на тимчасово окупованій території України тощо.

Наявність підстав гуманітарного характеру за можливості повинна бути документально підтверджена.

Разом з тим, прийняті зміни продовжили до травня 2021 року можливість перетинання громадянами України віком від 14 до 16 років КПВВ з тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей за свідоцтвом про народження. Така можливість передбачена для дітей,  які не мали можливості  оформити паспорт громадянина України внаслідок постійного проживання на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях або в яких відсутній паспорт громадянина України у зв'язку iз втратою/викраденням. Також в’їхати на тимчасово окуповані території України громадяни України віком від 14 до 16 років зможуть з паспортом громадянина України або з паспортом громадянина України для виїзду за кордон, або ж так само за свідоцтвом про народження.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси