Уряд Канади передав Одеському клінічному госпіталю Держприкордонслужби новітню цифрову діагностичну систему

НАЗАД
13 червня 2017 12:56

Сьогодні Одеський клінічний госпіталь Державної прикордонної служби України отримав від Канади новітню цифрову рентгенологічну систему «CALYPSO». Передача обладнання відбулася в рамках спільного проекту міжнародної технічної допомоги «Посилення безпеки ко

Сьогодні Одеський клінічний госпіталь Державної прикордонної служби України отримав від Канади новітню цифрову рентгенологічну систему «CALYPSO». Передача обладнання відбулася в рамках спільного проекту міжнародної технічної допомоги «Посилення безпеки кордонів України».

В урочистостях взяли участь Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, Надзвичайний і Повноважний Посол посольства Канади в Україні Роман Ващук, начальник управління охорони здоров'я Держприкордонслужби Валентин Волоха, начальник Одеського клінічного госпіталю прикордонного відомства Оксана Кальчук, керівник проекту Божидар Радівоєвіч та інші посадовці.

У ході заходу після перерізання символічної стрічки Роман Ващук передав Віктору Назаренку сертифікати на відповідне медичне обладнання.

«Ми щиро вдячні Уряду Канади за підтримку», - сказав очільник прикордонного відомства. Віктор Назаренко додав, що завдяки підтримці наших стратегічних партнерів прикордонна служба забезпечує ефективну  реалізацію державної політики у сфері безпеки державного кордону.

Згодом гості мали змогу ознайомитись з роботою цифрової рентгенівської системи. Відмітимо, що вона у своєму складі має робочі місця, які дозволяють проводити дослідження у горизонтальній та вертикальній площинах, а пропускна здатність нової системи вдвічі, а то й втричі більша, ніж у попереднього апарату, який функціонував у госпіталі.

Разом з тим «CALYPSO» має чимало інших позитивних характеристик та корисних функцій, а саме значне скорочення часу від моменту проведення самого дослідження до отримання відповіді безпосередньо пацієнтом та збереження інформації про пацієнта та результатів його дослідження безпосередньо в цифровому форматі.

Прикордонні медики вже протестували нову апаратуру і дуже вражені її перевагами. Відповідні фахівці медичного закладу із задоволенням констатують, що якість цифрового знімка «CALYPSO» значно краща, ніж у її попередника. Це має велике значення в діагностиці, оскільки цифровий знімок дозволяє збільшувати та зменшувати зображення, залежно від діагностичної мети. Крім того, система кріплення рентгенівської трубки надає лікарям вільний доступ до рентгенівського столу та роботи з пацієнтом, що особливо важливо при обстеженні тяжко хворих та поранених.

Отже, новітня апаратура стане на допомогу прикордонним лікарям. І таке нарощення потужностей значно покращить лікувально-діагностичну допомогу прикордонникам та членам їх сімей, а також ветеранам.

Зазначимо, що у рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Посилення безпеки кордонів України» підрозділи Держприкордонслужби вже отримали від Канади допомоги на суму близько 14,3 млн. грн. При цьому першу допомогу прикордонне відомство отримало від уряду Канади у серпні 2014 року. У березні 2016 року було підписано Меморандум про взаєморозуміння з метою співпраці у сфері посилення безпеки та стабільності в Україні.

На завершення заходу Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко та Надзвичайний і Повноважний Посол посольства Канади в Україні Роман Ващук обговорили питання подальшої співпраці.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси