Українські прикордонники вивчали досвід кінологічної роботи в Іспанії

НАЗАД
29 листопада 2021 14:04

У період з 22 по 26 листопада відбувся навчальний візит фахівців-кінологів Державної прикордонної служби України до Кінологічного центру Цивільної Гвардії Королівства Іспанія.

Метою візиту було ознайомлення з інфраструктурою навчального центру, методикою підготовки кінологічних команд та їх використання у боротьбі з незаконним переміщенням зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Під час візиту делегацію прикордонного відомства України ознайомили з порядком використання Цивільною Гвардією кінологів та службових собак під час несення служби в пунктах пропуску морського, авіаційного та автомобільного сполучення, а також з порядком використання собак в охороні ділянок кордону поза пунктами пропуску.

Значну увагу приділили питанням безпосередньої підготовки кінологічних команд відповідно до національних стандартів та міжнародної практики, відбору кандидатів для підготовки майбутніх кінологів, а також проведення селекції собак.

Результатом візиту є попередня домовленість щодо проведення іспанськими кінологами, які є сертифікованими експертами FRONTEX, курсів підготовки під егідою ОБСЄ, а також надання необхідних консультацій українським колегам щодо розвитку кінологічного компоненту. Курси заплановано протягом 2022-2023 років для викладачів та інструкторів-кінологів  Держприкордонслужби і Державної митної служби України на базі Кінологічного навчального центру ДПСУ.

Зазначимо, що візит відбувся в рамках реалізації спільного з ОБСЄ проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка Державної прикордонної служби України у запобіганні та боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин»,  участь у якому, як учасники Програми, також взяли представники Державної митної служби України.

В матеріалі використані фото Цивільної Гвардії Королівства Іспанія.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси