Українські прикордонники пройшли Міжнародний річний навчальний курс із забезпечення безпеки кордонів

НАЗАД
27 червня 2017 10:31

Минулого тижня представники Державної прикордонної служби України успішно завершили Міжнародний річний навчальний курс із забезпечення безпеки кордонів для вищого керівництва під назвою «Прикордонна безпека та управління кордонами для старшого офіцерськог

Минулого тижня представники Державної прикордонної служби України успішно завершили Міжнародний річний навчальний курс із забезпечення безпеки кордонів для вищого керівництва під назвою «Прикордонна безпека та управління кордонами для старшого офіцерського складу».

Курс навчання є унікальною та інтерактивною програмою дистанційного навчання в поєднанні з виїзними тематичними сесіями, розробленою і спільно опрацьованою Прикордонним коледжем ОБСЄ для керівного складу (BMSC) та Женевським центром демократичного контролю над Збройними силами (DCAF), за всеохоплюючої підтримки Секретаріату ОБСЄ.

Поруч з офіцерами Держприкордонслужби України свої професійні вміння та навички у сфері прикордонної безпеки та лідерства упродовж року удосконалювали представники середньої та керівної ланок прикордонних, митних та міграційних відомств Австралії, Боснії та Герцеговини, Грузії, Литви, Республіки Молдова, Республіки Польща, Португалії, Таджикистану та Тунісу.

У період з 19 по 22 червня 2017 року на базі Прикордонного коледжу ОБСЄ для керівного складу в м. Душанбе відбувся захист курсових робіт випускників Міжнародного курсу на теми, що охоплювали широкий спектр питань забезпечення прикордонної безпеки в регіоні ОБСЄ. Відповідно до висновків міжнародної екзаменаційної комісії результати більшості досліджень учасників мають великий практичний потенціал та можуть бути  імплементовані у сфері забезпечення безпеки кордонів держав-членів ОБСЄ та партнерів по співробітництву.

Вказаний річний курс навчань є наразі єдиною навчальною міжнародною програмою у сфері прикордонної безпеки, яка поєднує у собі вдосконалення професійних навичок офіцерів керівної ланки суб’єктів інтегрованого управління кордонами держав-учасниць ОБСЄ та країн-партнерів відповідно до міжнародних стандартів, підвищення рівня знань, обмін досвідом, а також розвиток вмінь і компетенцій аналітичного та концептуального спрямування, які є важливими для процесу управління та прийняття рішень.

Під час урочистостей з нагоди випуску учасники курсу мали честь отримати сертифікати щодо успішного завершення навчання від Надзвичайного та Повноважного Посла ОБСЄ в Республіці Таджикистан пані Туули Юрйоля.

Серед численного дипломатичного корпусу, який завітав розділити урочисту мить з випускниками курсу, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Таджикистані Віктор Нікітюк приєднався до вітань української делегації у складі полковника Олега Ставицького та підполковника Ольги Деркач. Вельмишановний Пан Посол висловив слова підтримки та вдячності Держприкордонслужбі України за підготовку нового покоління спеціалістів у сфері прикордонної безпеки.

Після завершення курсу навчань випускники здійснили ознайомчий візит в міжнародний пункт пропуску на таджицько-афганському кордоні. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси