Учора громадяни Угорщини, Македонії, Болгарії, Молдови та Азербайджану за хабарі намагалися потрапити в Україну

НАЗАД
14 квiтня 2021 11:25

Минулої доби попередили корупційні правопорушення прикордонники Чопського, Ізмаїльського, Львівського загонів та ОКПП «Київ».

Так, громадянин Угорщини та громадянин Македонії, прямуючи в Україну через пункт пропуску «Тиса», намагалися надати прикордонникам Чопського загону хабарі по 20 євро за пропуск через кордон без негативного ПЛР-тесту на COVID-19.

В поромному пункті пропуску «Орлівка» під час здійснення прикордонного контролю громадянин Болгарії теж намагався підкупити прикордонників Ізмаїльського загону. У чоловіка не було ПЛР-тесту і щоб безперешкодно потрапити до України він запропонував неправомірну вигоду у розмірі 1 500 гривень.

А громадянин Молдови за безперешкодний пропуск в Україну через пункт пропуску «Шегині» намагався надати інспектору прикордонного контролю Львівського загону 50 євро.

Інший іноземець – громадянин Азербайджану, маючи трирічну заборону в’їзду в Україну, проставлену вже у цьому році, спробував знову потрапити до нашої країни. Іноземець, 1996 року народження, прибув в «Бориспіль» авіарейсом з Баку та вирішив запропонувати хабар у розмірі 50 доларів США прикордонникам ОКПП «Київ».

Від запропонованих коштів прикордонники відмовились, усі факти зафіксували та направили повідомлення до Нацполіції за ознаками злочину, передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси