(ВІДЕО) Учасники проєкту IMMIS в аеропорту «Бориспіль» ознайомились із впровадженням інновації

НАЗАД
22 жовтня 2020 16:22

Новітні технології розпізнавання облич, обміну інформацією, обробки даних… допоможуть зробити прикордонний контроль швидшим і ефективнішим.

Сьогодні в аеропорту «Бориспіль» побувала поважна делегація з метою ознайомлення з результатами роботи у рамках реалізації проєкту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні» (IMMIS).

 Фінансування цього проєкту здійснюється коштом ЄС, а реалізація – представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні.

У візиті взяли участь Директор Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Держприкордонслужби України Леонід Баран, керівник першого відділу програм допомоги «Належне управління та демократизація» Представництва ЄС в Україні Ксав’є Камю, менеджери проєкту IMMIS Марк Річмонд та Ян Сегерберг, а також представники Міністерства цифрової трансформації України.

Учасників делегації ознайомили з першими результатами впровадження інноваційних систем, розроблених в рамках проєкту. Зокрема «РОЗПІЗНАВАННЯ ОБЛИЧЧЯ».

Ця технологія забезпечує автоматичну звірку обличчя мандрівника із фото у паспорті та на чіпі з біометричними даними. Така система суттєво зменшує ймовірність пропуску особи за чужими або підробленими документами.

Така прогресивна система працює лише в кількох європейських країнах, до яких доєдналася й Україна.

«СИСТЕМА ПЕРЕВІРКИ ПОПЕРЕДНЬОЇ ІНФОРМАЦІЇ» надає можливість перевірити інформацію про особу, яка збирається прилетіти в Україну, відразу після її реєстрації на рейс. Перевірка здійснюється за базами Держприкордонслужби та Інтерполу та дає можливість відповідним органам якісніше реагувати на «спрацювання» баз даних.

«ГАРТ-5» модернізована система обліку правопорушень на кордоні та у прикордонній зоні дозволяє ідентифікувати іноземців-правопорушників за біометричними даними.

У «Борисполі» учасники візиту мали змогу обговорити поточні результати імплементації проєкту, зокрема актуальний стан впровадження кожного з його компонентів та подальші плани щодо його реалізації. Сторони висловили задоволення ходом реалізації проєкту та запевнення в успішному завершенні найближчими місяцями усіх його компонентів.

Варто зауважити, проєкт IMMIS реалізується з грудня 2016 року. Головною метою проєкту є оптимізація та автоматизація робочих процесів у сфері управління міграцією, а також запровадження сучасних ІТ рішень для забезпечення автоматизованого онлайн-обміну даними (зокрема біометричними) між державними органами, залученими до управління міграційними процесами.  Загальний бюджет проєкту складає 27 млн євро. 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси