У зоні відчуження ЧАЕС прикордонники спільно з поліцією затримали збирача радіоактивно забрудненого металу

НАЗАД
23 листопада 2017 11:31

Учора прикордонники відділу «Іванків» спільно зі співробітниками Національної поліції, реалізовуючи попередньо отриману інформацію від співробітників відділу внутрішньої безпеки по Житомирському загону, затримали чоловіка, який в зоні відчуження збирав ра

Учора прикордонники відділу «Іванків» спільно зі співробітниками Національної поліції, реалізовуючи попередньо отриману інформацію від співробітників відділу внутрішньої безпеки по Житомирському загону, затримали чоловіка, який в зоні відчуження збирав радіоактивно забруднений металобрухт.

Так, 29-річний житель с. Горностайпіль, що на Київщині, пошкодивши загороджувальний паркан тилової межі Чорнобильської зони, на мотоциклі, проник на режимну територію та здійснював заготівлю металобрухту. На момент виявлення правоохоронцями, зловмисник вже назбирав майже 200 кг забрудненого металобрухту і готував його до вивезення з зони безумовного (обов'язкового) відселення.

Наразі співробітниками поліції на громадянина України складені адміністративні документи за порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевості, що зазнала радіоактивного забруднення. Перевірочні заходи тривають.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси