У відкритті першого Українського жіночого конгресу взяли участь представники Держприкордонслужби

НАЗАД
23 листопада 2017 18:11

Представники Адміністрації Державної прикордонної служби України взяли участь у відкритті та роботі першого Українського жіночого конгресу, організованого за ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді України «Рівні можливості».

Представники Адміністрації Державної прикордонної служби України взяли участь у відкритті та роботі першого Українського жіночого конгресу, організованого за ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді України «Рівні можливості».

Перший Український жіночий конгрес зібрав більше 300 найактивніших жінок і чоловіків, успішних в політиці, секторі безпеки і оборони України та бізнесі, представників неурядових організацій та медіа, щоб об’єднати їх довкола ідеї забезпечення ґендерної рівності в різних секторах українського суспільства, як базового елементу сталого розвитку України.

Із вітальною промовою на честь відкриття Конгресу виступив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Прем’єр-міністр зазначив, що Уряд України розпочав шлях забезпечення ґендерної рівності із відповідних змін у законодавстві, які дозволяють жінкам рівноправно брати участь у прийнятті державних рішень, та наголосив на особистій налаштованості щодо забезпечення рівноправ’я в Україні.

Під час першого дня першого Українського жіночого конгресу було проведено три дискусійні платформи «Роль жінки в суспільно-політичному житті країни: погляд зсередини та погляд зовні», «Жінки, мир та безпека», «Втомились мовчати! Запобігання та протидія ґендерно обумовленому насильству проти жінок».

Під час другої дискусійної платформи щодо ролі жінки в забезпеченні миру та безпеки, спікери обговорили обмеження для жінок на військовій службі, а також проблеми їх вирішення.

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе висловила сподівання щодо значних зрушень в питаннях ґендерної рівності завдяки напрацюванням Уряду та підтримці Парламенту та з огляду на вдосконалення законодавства і внутрішніх процедур в міністерствах. Пані Климпуш-Цинцадзе зазначила, що за шість місяців роботи «гендерній команді» Офісу Віце-прем’єр-міністра вдалося досягти чималих результатів щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Окремо було наголошено на приділенні великої уваги ґендерній рівності у секторі безпеки й оборони.

Присутній на дискусії Міністр оборони України Степан Полторак пообіцяв всіляко сприяти процесу забезпечення принципу рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків у Збройних силах України.

Заступник Міністра внутрішніх справ з євроінтеграції Анастасія Дєєва наголосила на необхідності застосування кращих міжнародних практик та передового досвіду щодо подолання гендерно обумовленого насильства.

За результатами роботи першого Українського жіночого конгресу планується ухвалити Декларацію Конгресу, що охоплюватиме питання  посилення політичної і громадської участі жінок на різних рівнях, залучення жінок до процесу миротворчості та сектору безпеки, боротьби із ґендерно обумовленим насильством, а також подолання ґендерних стереотипів та посилення ґендерної освіти і просвіти.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси