У навчаннях «Sea Breeze-2021» прикордонники братимуть участь у морі, на суші та в повітрі

НАЗАД
15 травня 2021 12:06

В Одесі за участі представників 17 країн пройшла конференція з планування навчань «Sea Breeze-2021».

 

У конференції взяли участь також представники Адміністрації Держприкордонслужби, Південного регіонального управління, Регіонального управління морської охорони.

На конференції були обговорені питання застосування сил та засобів підрозділів Військово-Морських сил Збройних Сил України, об'єднаних підрозділів країн альянсу, батальйону морської піхоти, у складі якого поряд з багатонаціональним підрозділом пройдуть свій вишкіл і військовослужбовці прикордонної комендатури швидкого реагування. Також були затверджені можливі сценарії дій, які будуть відпрацьовуватися під час навчань, логістичні розрахунки, порядок організації та здійснення зв’язку між підрозділами України та НАТО.

Керівництво навчань затвердило участь підрозділів Держприкордонслужби України не тільки у морському,  а й в повітряному та сухопутному компонентах. Це говорить про нарощування зусиль в підготовці особового складу.

Департамент персоналу продовжує роботу щодо організації колективної підготовки підрозділів Держприкордонслужби України. До морської компоненти навчань долучиться корабельно-катерний склад загонів морської охорони Держприкордонслужби.  У повітряній та сухопутній складовій навчань «Sea Breeze-2021» візьмуть участь підрозділи та техніка Південного регіонального управління, в тому числі  прикордонної комендатури швидкого реагування Херсонського прикордонного загону, а також військовослужбовці десятого окремого загону оперативного реагування «ДОЗОР». В підготовці підрозділів братимуть участь представники тренувальних місій ORBITAL та UNIFIER.         

Метою спільних багатонаціонального навчань «Sea Breeze-2021» є покращення взаємосумісності між підрозділами силових структур України з підрозділами країн-членів та партнерів НАТО.  Участь в навчаннях такого рівня надасть прикордонникам досвіду в здійсненні спільного планування операцій,  нарощення спроможностей та забезпечить злагодженість дій підрозділів під час участі в об'єднаних операціях складових сил оборони та НАТО.

«Сі Бриз» – це багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси