У Варшаві українські прикордонники взяли участь у підсумковій конференції підрозділів аналізу ризиків мережі країн Східного партнерства

НАЗАД
07 грудня 2016 16:15

Сьогодні у Варшаві українські прикордонники взяли участь у підсумковій конференції підрозділів аналізу ризиків мережі країн Східного партнерства (Україна, Молдова, Грузія, Білорусь, Азербайджан, Вірменія). Захід відбувся в штаб-квартирі Європейської агенц

Сьогодні у Варшаві українські прикордонники взяли участь у підсумковій конференції підрозділів аналізу ризиків мережі країн Східного партнерства (Україна, Молдова, Грузія, Білорусь, Азербайджан, Вірменія). Захід відбувся в штаб-квартирі Європейської агенції прикордонної та берегової охорони (FRONTEX).

Під час конференції експерти FRONTEX підбили підсумки співпраці з прикордонними відомствами мережі Східного партнерства. Зокрема, акцентовано увагу на налагодженні повноцінної роботи в рамках аналізу ризиків на східних кордонах Європейського Союзу у зв’язку прийняттям нових учасників та реформуванням і розширенням можливостей FRONTEX.

Одночасно учасники конференції обговорили останні тенденції у сфері нелегальної міграції та основні напрямки співробітництва в рамках мережі аналізу ризиків країн Східного партнерства в 2017 році.

На конференції за попередніми висновками зазначалося,  що загроза нелегальної міграції буде актуальною й в наступному році. При цьому не виключається переорієнтація, а також зміна потоків мігрантів  до держав-членів Європейського Союзу.

Нагадаємо, що 14 вересня 2016 року Рада Євросоюзу ухвалила рішення про створення єдиного Європейського агентства прикордонної та берегової охорони, на яке покладено більш широкі повноваження щодо контролю зовнішніх кордонів ЄС.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси