У Національній академії Держприкордонслужби підбили перші підсумки вступної кампанії

НАЗАД
19 липня 2017 09:28

У Національній академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького завершилися вступні випробовування на перший курс навчання за державним замовленням.

У Національній академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького завершилися вступні випробовування на перший курс  навчання за державним замовленням.

Керівництво оголосило імена тих, кого рекомендовано до зарахування. Як повідомив ректор Національної академії генерал-майор Олег Шинкарук, в середньому на одне місце претендувало 2,5 — 4 абітурієнти, на окремі спеціальності - 10.

 Серед рекомендованих - цивільні особи та військовослужбовці. Їх майже вдвічі більше, ніж минулого року, що свідчить про зростання патріотичних настроїв населення та престиж Державної прикордонної служби України.

«Сьогодні рекомендуємо до зарахування абітурієнтів після першого етапу вступної кампанії. Цього року знову збільшилось державне замовлення, ми його виконуємо. Для майбутніх курсантів підготували нові навчальні плани. До 22 липня вступники мають донести оригінали, а вже 23 липня, ми даємо рекомендації щодо зарахування наступній хвилі»,- розповів ректор академії.

За його словами, цьогоріч вперше провели відкрите зарахування на всіх етапах. Відбувалось постійне спілкування із батьками вступників.  Варто зазначити, що більше 140 дівчат і 100 хлопців не пройшло професійний відбір.

«Ми приїхали із Закарпаття, із прикордонного містечка Чоп, - розповідає мама Оксана Русин. - Син вступає на філологію. Сподіваюсь у нього все вдасться. Вибір професії — це його рішення, ми його повністю підтримуємо».

Із Київщини приїхав вступати до академії 16-річний Ростислав Нєділя. Більше року хлопець готувався до вступу. З дитинства займався спортом.

«Стати прикордонником — це був мій вибір. Я рік готувався. Змалечку займався боксом, маю розряд. Останніх 2 роки захопився боротьбою. У майбутньому мрію охороняти західні кордони», - додає абітурієнт. 

Професія захисника державного кордону, попри ризик і небезпеку, залишається однією із найпрестижніших у країні. Майбутні курсанти ще мають кілька днів, щоб донести оригінали документів, поки не буде підписаний наказ про зарахування. Далі на них чекає свого роду «початкова військова підготовка» на території польового навчального центру академії. А вже у вересні вступники складають військову присягу.

Усі курсанти отримають повне державне забезпечення, триразове харчування і проживатимуть у гуртожитку на території  академії Держприкордонслужби.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси